DE LIJN

DE LIJN Employee Reviews

Ratings by category
3,0Job Security & Advancement
2,8Management
3,4Culture
Found 49 reviews matching the search See all 52 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Je moet gewoon antwoorden en geen vragen stellen. De lijn denkt voor U ze hebben daar mensen voor en die worden daarvoor betaald dat is de LIJN
Chauffeur (Former Employee) –  Aalst15 November 2019
Je bent een nummer dat op Militaire School is gebaseerd. Vandaar ook het uniform met strepen en rang en dat krijg je er Niet UIT
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werkomgeving
Autobuschauffeur (Current Employee) –  Gent3 November 2019
Tevreden van de afwisseling, goed contact met de bureau, zeer tevreden van de pvp werkplanning
Was this review helpful?YesNo 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
een rustige werkomgeving en aangename collega's
Planner (Former Employee) –  Antwerpen (stad)23 October 2019
het was een goed loon, een goede begeleiding on the job en zeer resultaat gericht werken dat zorde voor een voldoening. Een zeer aangename werkervaring.
Was this review helpful?YesNo 1Report
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Stresvol werkomgeving
Chauffeur (Former Employee) –  Turnhout25 August 2019
Heel weinig inspraak weinig contact met de verantwoordelijke leiding enzo veel wisselende uren waardoor je bioritme verstoord word met gevolg van slaap tekort uw sociaal leven word verstoord en je veel vrijetijdsbesteding moet opoveren om.je slaap tekort op te vullen geen prettige werksfeer met gevolg
Pros
Geen
Cons
Heel veel
Was this review helpful?Yes 3No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werkplaats en toffe sfeer
Telefoniste receptioniste (Former Employee) –  Hasselt België7 June 2019
Opstarten van computer met allerlei programma's
Telefonische boodschappen noteren of personen doorverbinden
Input van gegevens
Ontvangen van bezoekers aan de balie en doorverwijzen naar de juiste persoon
Zelfstandig verwerken en registreren van inkomende post
Briefwisseling sorteren - registreren en frankeren
Opstellen, versturen en opvolgen van mailings
Bijhouden reservatie's van het wagenpark en fietsen
Verloren voorwerpen registreren
Kopiëren en klasseren van tijdschriften
Kas verwerking - ontvangsten van de chauffeurs inboeken
Het management zeer vertrouwelijk en behulpzaam
Al de programma's onder de knie krijgen
Het leukste aan de job dat het een zeer uitgebreid takenpakket was
Pros
Regelmatig gratis broodjes
Cons
Na reorganitatie geen job meer
Was this review helpful?YesNo 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige sfeer fijne collegas
Chauffeur (Former Employee) –  Bilzen19 February 2019
36 jaar dienst en nooit met tegen goesting gaan werken. Altijd fijne begeleiding in alle omstandigheden
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
totaal corrupte firma, politieke machten laten fraude en corruptie toe
Manager financiële administratie (Former Employee) –  Mechelen31 January 2019
ik had te veel fraude, wanpraktijken en corruptie ontdekt en werd daarom plots ontslagen
Pros
veel extralegale voordelen
Cons
politieke en vakbondsmacht veel te groot, integriteit bestaat er niet
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gezellige werksfeer onder de chauffeurs
Chauffeur (Current Employee) –  Mechelen17 October 2018
Het werk op zich is zeer aangenaam.
Chauffeurs worden wel steeds als laatste op de hoogte gebracht van veranderingen (wegomleggingen, periodieke veranderingen,...).
Pros
gratis kaart voor het gebruik van het openbaarvervoer van De Lijn
Cons
weinig (tot bijna geen) communicatie tussen administratieve medewerkers en de chauffeurs.
Was this review helpful?Yes 3NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
aangenaam werken
chauffeur bus (Current Employee) –  Antwerpen (provincie)2 October 2018
gezellig werken
eigen baas
onder de mensen komen
stresseerend in sommige omstandigheden
Was this review helpful?Yes 3NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
zeer gevarieerde job met doorgroeimogelijkheden
Lijnverantwoordelijke (Former Employee) –  Stekene16 September 2018
mooie job en leuk om met mensen om te gaan.
zeer leuke en betrouwbare Collegas.
Pros
altijd onder de mensen
Cons
geen
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gezellige werkomgeving
Teller (Current Employee) –  West-Vlaanderen3 July 2018
ik wil een gezellige werkomgeving werken met goeie collega's
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Weinig motiverende omgeving
Electronic Engineer Kusttram. (Former Employee) –  Oostende22 May 2018
Wel mogelijkheden om jezelf op een zelfstandige manier te ontwikkelen op het vlak van elektrische vermogenssturing en tractie toepassingen.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een bedrijf in volle reformatie naar een geliberaliseerde vervoersmarkt
SALES DIRECTOR (Former Employee) –  Mechelen25 March 2018
De Lijn is in volle groei, om tegemoet te kunnen komen aan de vereisten van een geliberaliseerde OV markt in 2020. De eerste fase, op personeelsvlak, is een harde dobber door de verankerde waarden die een overheids-gebonden bedrijf nu eenmaal met zich meedraagt.

Zowel op directieniveau als op de werkvloer is er echter een grote bereidwilligheid om naar "the next level" te groeien. Hiervoor wordt sterk ingezet op digitalisering.

Het was een eer en een genoegen voor 18 maanden lang de commerciële afdeling mee vorm te geven om future-proof te zijn.
Was this review helpful?Yes 2NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
goede collegas
Chauffeur (Former Employee) –  Haacht5 January 2018
positieve werkervaring gehad bij mijn vorige wergevers
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
leuke veelzijdige en wisselende job
buschauffeur (Current Employee) –  Oostende17 October 2017
Ik werk in een 4-2 systeem...
1ste dag begin na 15u t 23u, 2de dag na 12u t 21u, 3de dag rond 7u t 14u en 4de dag 4u30 t 12u.
Daarna ben ik twee volle dagen thuis...
Was this review helpful?Yes 9NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mooi werk met aangename collega's
Chauffeur (bus) (Current Employee) –  Brugge16 October 2017
Het werk op zich is zeker aan iedereen aan te raden met uitzondering voor personen die niet stressbestendig zijn . Indien ik de lijn zou verlaten is het niet vanwege het werk of de collega's . Het zijn de wisselende uren en de vele weekends namelijk 3 zondagen op een maand die mij de dag van vandaag parten speelt , ook privé met een gezin is het alle week plannen en constant opvang zoeken .Van de Lijn kan ik zeggen het is een goeie werkgever en een correcte betaler.
Pros
Verloning kan ik niet klagen
Cons
Moeilijk verlof te verkrijgen
Was this review helpful?Yes 5No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
leuke job
tramchaufeur (Current Employee) –  Antwerpen11 July 2017
doe het graag maar begint eentonig te worden en wil meer bewegen
Pros
goed betaalt
Cons
weinig rust tussen shiften 9 uur
Was this review helpful?Yes 3NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ik heb genoten van een super goede en gedreven opleiding
Buschauffeur (Current Employee) –  Antwerpen9 July 2017
Het is soms een hele organisatie om op stipte tijd aan je haltes te geraken nu met al de wegenwerken maar mijn passie om met de Bus te rijden is zo groot dat ik telkens toch de positieve motivatie er in houd in het uit voeren van mijn dienst.

Ik heb ook genoten van tal opleidingen waaronder hoe om te gaan met ontevreden reizigers, toch is dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk maar wel mogelijk!

Telkens als we ons in de ochtend aanmelden aan het portaal krijgen we steeds een up-date van nieuwe omleidingen.

Ik heb tal van toffe collega's, we proberen mekaar ook zoveel mogelijk bij te staan waar nodig.

Moeilijkheden zijn er niet echt; gewoon altijd rustig en alert blijven!

Het leukste aan deze job is dat je steeds onderweg bent en overal komt.
Pros
Maaltijdcheques, Pensioensparen, hospitalisatieverzekering, voordelige verzekering voor mijn gezin.
Cons
Geen airco in de bussen, geen tijd voor sanitaire stop.
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Niet motiverend,geen kans op doorstroming
Tramchauffeur (Current Employee) –  Antwerpen29 June 2017
Ik werk reeds 10 jaar bij De LIjn als chauffeur.Het alsmaar drukkere verkeer en agressie naar de chauffeurs toe maakt de job niet meer interessant.De dienstroosters met ELKE DAG verschillende uren maakt dat u geen sociaal leven meer hebt.Dit word meermaals aangekaart bij de directie zonder succes.De vriendelijkheid van sommige klanten ga ik wel missen ,alsook de meeste van mijn collega,s
Pros
Maaltijdcheques
Cons
Niet betaalde verplaatsingstijd
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
heel goede werkgever
Buschauffeur (Former Employee) –  Evere, Leuven, Tienen12 May 2017
ik heb deze job met heel veel plezier gedaan. Je hebt een grote verantwoordelijkheid tegenover de klanten.
Was this review helpful?YesNoReport
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at DE LIJN. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

3,6
Based on 52 reviews
510
424
310
24
14

Ratings by category

3,0Work/Life Balance
3,7Salary/Benefits
3,0Job Security/Advancement
2,8Management
3,4Culture