Familiehulp
Get weekly updates, new jobs, and reviews

Questions and Answers about Familiehulp

Ask or search question

Don't see your question? Post it publicly! Please don't submit any personal information.Guidelines
The best questions are directly relevant to Familiehulp.
  • What is the work environment and culture like?
  • How are the working hours?
  • What are some tips for doing well in the interview?

11 questions

Familiehulp heeft 5 eigen opleidingscentra waarin 2 keer jaar de opleiding voor polyvalent verzorgende/zorgkundige wordt gestart. Het is een voltijdse opleiding gedurende ongeveer 1 jaar. Ook een aantal eigen huishoudhulpen worden op die manier opgeleid tot verzorgende/zorgkundige. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking want er zijn een aantal voorwaarden. De belangrijkste is dat je ten minste 5 jaar in dienst bent bij Familiehulp.

Answered by Familiehulp11 April 2019

Slecht, werkgever kan enkel negatieven aanhalen ( als die er zijn) nooit iets positiefs

Answered 23 March 2020

Tussen 8u en 17u

Answered 20 September 2019

In een woonzorgcentrum blijf je op één plaats, terwijl een job in de thuiszorg je van adres naar adres brengt. Elke dag is anders en je moet je makkelijk kunnen aanpassen aan de verschillende situaties van de gezinnen waar je komt (en er op tijd geraken natuurlijk). Het contact is ook anders: je hebt meer tijd om de 'klik' te maken met de cliënten waar je voor zorgt.

Answered by Familiehulp10 May 2019

De belangrijkste verschillen tussen een huishoudhulp in dienstencheques en zorgverlening zijn het type klant/cliënt, het takenpakket en de arbeidsvoorwaarden zoals loon, verlofregeling en anciënniteit.

Binnen dienstencheques spreken we van klanten= iedereen kan beroep doen op een huishoudhulp dienstencheques voor ondersteuning in het huishouden. Er is dus niet één type klant: tweeverdieners, grote gezinnen, ouderen... De klant is niet noodzakelijk thuis en zoekt vooral meer comfort en vrije tijd los van zijn/haar huishouden.


Binnen zorgverlening spreken we van cliënten = dit zijn mensen met een zorgbehoefte die, soms tijdelijk, hun huishouden niet meer zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld: ouderen die slecht te been zijn, mensen met een mentale of fysieke beperking, iemand die aan het herstellen is van een medische ingreep... kortom: kwetsbare groepen. De cliënt is altijd thuis, waardoor goede communicatieve vaardigheden belangrijk zijn.


Het takenpakket tussen dienstencheques en zorgverlening is ook net iets anders. Huishoudhulpen dienstencheques kunnen doorgaans ook koken en boodschappen doen (maar wordt niet zo vaak gevraagd). Binnen de zorgverlening zijn dit taken die een verzorgende en niet een huishoudhulp opneemt.


Ook de arbeidsvoorwaarden verschillen: binnen dienstencheques krijg je maaltijdcheques en soms ook een hoger startersloon, maar je loon stijgt niet meer na je 3de jaar. Binnen de zorgverlening heb je vanaf 35 jaar extra verlof, maar moet je wel meer rekening houden met collega's wanneer je je verlof opneemt.


Binnen dienstencheques heb je ook meer flexibiliteit in de regeling van je werk: zo kan je bijvoorbeeld enkel werken tijdens de schooluren, uren aangepast aan co-ouderschap,... Minimum 16u per week en nooit in het weekend.


Het is mogelijk om van dienstencheques naar zorgverlening te muteren en omgekeerd. Zo groeien wij mee met wat voor jou belangrijk is.

Answered by Familiehulp12 April 2019

Als je moest werken maar geen klant hebt wordt je loon gewoon doorbetaald. Zo ben je zéker van je loon op het einde van de maand. Familiehulp is de enige werkgever binnen de sector dienstencheques die deze garantie geeft.

Answered by Familiehulp10 April 2019

Het loon voor onze huishoudhulp volgt het Paritair subcomité 318.02 en is anders naargelang je kiest voor een job als huishoudhulp binnen de dienstencheques of de zorgafdeling van Familiehulp. Beiden vallen onder het statuut van arbeider.

Het startersloon voor een huishoudhulp dienstencheques is € 11,31 bruto.

Het startersloon voor een huishoudhulp in de zorgverlening is € 11,00 bruto. Maar wordt verhoogd naar €11,31 wanneer je wettelijk samenwonend, gehuwd bent of een kind ten laste hebt.


Je maandloon bereken je best via een online bruto-netto simulator, zoals die van Acerta: https://www.acerta.be/nl/klantenportaal/zelfstandigen/wegwijs-bij-acerta/simulaties-berekeningen/bruto-netto-simulator

Answered by Familiehulp10 April 2019
Please note that all of this content is user-generated and its accuracy is not guaranteed by Indeed or this company.
Claimed Profile