Wie zijn wij

Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 42.000 militairen en 16.000 burgers werkzaam zijn. Je vindt bij ons veel verschillende functies in zeer uiteenlopende vakgebieden. Bij Defensie werk je mee aan vrede en veiligheid, overal ter wereld. Je werk is uitdagend en vraagt veel van je. Daarom geven wij als werkgever je daar veel voor terug.
De krijgsmacht bestaat uit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Elk krijgsmachtonderdeel functioneert als een (groot) bedrijf met meerdere vestigingen, maar de onderdelen werken ook intensief samen, bijvoorbeeld tijdens oefeningen en uitzendingen.

Wie zoeken we

Defensie biedt uitstekende carrièreperspectieven aan mannen en vrouwen met de meest uiteenlopende opleidingen en achtergronden. Van vmbo’ers tot universitair geschoolden en van technici en mensen met een economisch-administratieve opleiding tot musici en specialisten op (para)medisch, juridisch en communicatief gebied. Met én zonder ervaring.
Heb je een vwo-, hbo- of wo-opleiding en voel je je aangetrokken tot de combinatie van leiding geven en het verwerven en toepassen van vakinhoudelijke kennis? Dan beschik je over het juiste profiel voor een functie als officier. Ook als je een technische richting hebt gevolgd, biedt Defensie je interessante carrièremogelijkheden.

Als hoger opgeleide werken bij Defensie?

Kennismaken en solliciteren

Op werkenbijdefensie.nl vind je vrijwel alle informatie die nodig is om je te oriënteren op een toekomst bij Defensie. Meer informatie bijvoorbeeld over de verschillende krijgsmachtonderdelen en de vele functies die je als militair kunt vervullen. Maar ook info over de arbeidsvoorwaarden en een overzicht van actuele vacatures en voorlichtingsactiviteiten. Om te solliciteren bij Defensie moet je minstens één voorlichting of infodag hebben bijgewoond. Er zijn voorlichtingen van de afzonderlijke krijgsmachtonderdelen, maar ook voor specifieke beroepen, functiegroepen of beroepsrichtingen.

Reviews

Algehele waardering

4,0
Gebaseerd op 361 reviews
599
4188
367
27
10
Werk-Privé Balans
3,6
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,8
Doorgroeimogelijkheden
3,6
Management
3,8
Bedrijfscultuur
4,1

Over Ministerie van Defensie

De krijgsmacht gaat door waar anderen moeten stoppen. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld.

  • Een #sniper van de Maritime Special Operations Forces (#MARSOF )oefent met het #HK417-#scherpschuttersgeweer tijdens de voorbereiding voor #uitzending naar #Mali (maart 2015). #Defensie #dutchdefence #photooftheday #koninklijkemarine #dutchroyalmarines #KM #keuring #fitheidstest  #train to be #fit
  • Hoe is het om te studeren bij Defensie? Studenten Florine en Thomas vertellen het je zelf #studeren #Defensie #universiteit #bachelor #najevwo #KIM #KMA #studerenbijdefensie
  • Wie weet het antwoord op deze #Defquiz?
  • De #GewapendeBeveiligingBurgerluchtvaart (#GBB ) van de #KoninklijkeMarechaussee beoefende vorig jaar 2 dagen allerlei scenario's waarbij werd gekeken naar aanslagen zoals in Brussel en Parijs. De GBB'ers surveilleren op en rond #Schiphol en zijn getraind om als eerste op te treden bij geweldsincidenten. Tijdens deze trainingsdagen kwam alles samen: #samenwerking #conditie #schiettraining en #benaderingstechnieken. En dat allemaal onder #stress. #Defensie #KMar #photooftheday #uitdaging #keuring #opleiding #marechaussee #train to be #fit
Profiel geclaimd
Medewerkers
Meer dan 10.000
Sector
Links
Ministerie van Defensie op Instagram
Ministerie van Defensie website

Twitter

Facebook