Play YouTube video button
Get weekly updates, new jobs, and reviews
How has this company responded to COVID‑19?
Learn more

Questions and Answers about Nike

Ask or search question

Don't see your question? Post it publicly! Please don't submit any personal information.Guidelines
The best questions are directly relevant to Nike.
  • What is the work environment and culture like?
  • How are the working hours?
  • What are some tips for doing well in the interview?

16 questions

Hi

We always advise people to visit our job website for interesting vacancies: jobs.nike.com.


If you’re interested in a vacancy at Nike. The selection process is divided into the following 3 steps:

1. Apply for a job

We like to receive your application together with your CV and cover letter via our job website.

2. Interview with a recruiter

Your challenges are our challenges and your success is our goal. We want to offer you tools and insights so that you can get the best out of yourself during your selection period.

3. Interview with hiring manager

An interview can be stressful, so we do our best to make you feel comfortable and welcome.


Cheers

Nike ELC Talent Acquisition Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

We investeren voortdurend in onze medewerkers – van gezondheid tot financieel welzijn – om hen te helpen grootsheid te bereiken, zowel op als buiten het werk. Ons doel bij Nike is om onze teamgenoten de nodige tools aan te reiken en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel. Door in te zetten op hun gezondheid willen we stress voorkomen.


Cheers

Nike ELC Talent Acquisition Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

Nike voorziet een tegemoetkoming op woon-werkverkeer (ref sociaal abonnement, zoals wettelijk vastgelegd). Die vergoeding is een vast bedrag afhankelijk van de afstand (dus niet op basis van heen en terug) van je woonplaats tot de Nike-campus. Verder zet Nike volop in op duurzaamheid. Daarom bieden we extra voordelen voor medewerkers die gebruik maken van alternatieven om op de campus te geraken, zoals fiets of carpoolen.


Cheers

Nike ELC Talent Acquisition Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

Fijn dat jullie interesse tonen om te komen werken bij Nike. Binnen Nike is een goede werk/privé-balans belangrijk. Onze vaste medewerkers bieden wij de mogelijkheid aan om 4/5 te komen werken. Dit zijn zaken die je zeker kan besproken tijdens het HR interview.


Cheers, TA Nike ELC

Answered by Nike7 October 2019

Hi

Wat Nike uniek maakt, is dat je vanaf dag één deel uitmaakt van de Nike-familie. Als team werk je samen, bereik je doelen. Niet alleen je team, maar ook het bedrijf en jijzelf groeien voortdurend. Deel uitmaken van die grote, hechte Nike-familie is ons favoriete onderdeel aan werken bij Nike ELC.


Cheers

Nike ELC Talent Acquisition Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

Een goede balans tussen privé en werk is erg belangrijk bij Nike. Je hebt recht op 20 dagen jaarlijkse vakantie per volledig gewerkt kalenderjaar (januari tot en met december), 10 wettelijke Belgische feestdagen en 1 Vlaamse feestdag. Per volledig gewerkt kalenderjaar heb je ook recht op 6 dagen arbeidsduurvermindering. Een gedetailleerde uitleg over dit alles krijg je tijdens je onboarding.


Cheers

Nike ELC Talent Acquistion Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

Het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers is onze prioriteit. Praktische informatie omtrent de afspraken rond ziekteverlof delen we met nieuwe medewerkers tijdens hun onboarding.


Cheers

Nike ELC Talent Acquisition Team

Answered by Nike29 June 2020

Hi

We willen de best mogelijke service bieden aan onze consumenten wereldwijd. In de steeds veranderende markt zijn wij als Nike dan ook continu op zoek naar innovatieve manieren om onze processen te verbeteren. Op die manier streven we naar de best mogelijke, persoonlijke aanpak.


Cheers, TA Nike ELC

Answered by Nike16 December 2019

Bij Nike ELC is het verloop relatief laag. Nike gelooft dat te bereiken door in te zetten op verbondenheid, autonomie en competentie. Dat vertaalt zich naar een teamcultuur met voldoende intiatieven op sportief vlak, de vrijheid en flexibilteit waarmee onze medewerkers hun werk kunnen invullen en voldoende leeropportuniteiten zodat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en blijven leren.

Cheers, TA Nike ELC

Answered by Nike9 October 2019

Hi

Het sollicitatieproces is afhankelijk van de positie waarvoor je solliciteert. Ons inhouse uitzendkantoor StartPeople is verantwoordelijk voor de posities van operationele medewerkers binnen de distributiecentra. Het Talent Acquistion team is verantwoordelijk voor de rollen in supporterende functies. Daarvoor bestaat het sollicitatieproces uit CV screening, HR interview, online testen en interviews met de hiring managers.


Cheers, TA Nike ELC

Answered by Nike7 October 2019
Please note that all of this content is user-generated and its accuracy is not guaranteed by Indeed or this company.
Claimed Profile