NMBS Employee Reviews

Ratings by category
3,0Work-Life Balance
3,7Pay & Benefits
3,2Management
3,4Culture
Found 30 reviews matching the search See all 31 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
groot potentieel als mobiliteitsaanbieder
Product Trainer (lesgever) + Sales Agent (Former Employee) –  Antwerpen (stad)11 March 2019
- prachtige job: steeds heel graag gewerkt en genoten van klnatencontact en lesgeven aan zowel internen als externen (hogescholen en resibureaus)

- helaas geen mogelijkheid tot opklimmen in bedrijf omdat er voorrang werd gegeven aan niet-statutaire werknemers/externen om de A1-functies in te vullen.
Pros
cafetaria, gratis parking
Cons
visie, begeleiding op werkvloer, It, inzet personeel, doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 1NoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuke job
Bediende verkoopster (Current Employee) –  Gent10 September 2018
Leuke job . Veel sociale contacten. Doorgroeimogelijkheden na examens.
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gedrevenheid
Treinbestuurder- Verkoop in drankenhal (Former Employee) –  Hasselt België20 August 2018
Bij de NMBS werken was boeiend doch ook niet te onderschatten. Door de wisselende diensten en weekend werk woog het zwaar op het familiale leven. Kijk toch tevreden terug op deze belangrijke stap in mijn leven.
Pros
gratis reizen in buitenland, hospitalisatieverzekering gratis
Cons
geen aangepast werk voor oudere werknemers
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zeer frustrerende en vermoeiende job (spijtig genoeg te goed betaald om op te geven)
Treinbegeleider (Current Employee) –  Hasselt België9 August 2018
beloftes worden niet waargemaakt.
Statuut wordt uitgehold.
Pispaal van het bedrijf terwijl de rest de kop in de grond steekt(=struisvogelmentaliteit)
Omringd door een bende luieriken die,eens ze hun promotieke (lees: bureaujobke) vast hebben, hun spreekwoordelijke reet door de haag steken.
Pros
loon
Cons
te veel om op te noemen
Was this review helpful?Yes 4NoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Veeleisende werkomgeving met gelukkig fijne collega's
Onderstationschef reizigers (Current Employee) –  Leuven11 May 2018
Fijne collega's maken de steeds zwaarder wordende diensten een pak aangenamer. Doch door personeelstekort gaat deze sfeer er sterk op achteruit.
Was this review helpful?Yes 2NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werksfeer en doorgroeimogelijkheden.
EXPLOITATIEKLERK (Former Employee) –  STATION KNOKKE28 April 2018
Nmbs top bedrijf. Zeer goede verloning. Zeer goede doorhgroeimogelijkheden
Pros
Maaltijdcheques
Was this review helpful?Yes 2No 2Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Treinbegeleider
Treinbegeleider (Current Employee) –  Hasselt België23 January 2018
Ik heb veel geleerd op mijn huidige job. Ik kan bijvoorbeeld kalm blijven in crisissituaties. Ik heb geleerd een commerciële houding aan te nemen. De NMBS is een dienstverlenend bedrijf met enorm veel managers waardoor de bedrijfscultuur de vorm heeft van een omgekeerde driehoek. Meer managers dan werkend personeel. Dat gegeven is van tijd het moeilijkste aan de job. De verschillende visies bij houden. Het leukste aan de job is de omgang met de reizigers, het onderweg zijn, interactie met de collegas op de baan.
Pros
Gratis openbaar vervoer
Cons
Moeilijke relatie met management
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede sfeer
Magazijnmedewerker (Current Employee) –  Poetsersbaas4 January 2018
Ik heb daar 37 jaar gewerkt met plezier,en waardeer hun veiligheids normen
Pros
Maaltijdsek
Cons
Alltijd buiten
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Magzijnier
Hulpsmid (Former Employee) –  Gentbrugge4 August 2017
Hallo,ik heb daar 37 jaar gewerkt en ben van 1 april in pensioen en heb de laatste 2 jaar als poetersbaas gewerkt, toch zou ik graag nog wat bijverdienen.
Pros
Mooie uuren
Cons
Geen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede sfeer
Hulpsmid gepensioneerd (Former Employee) –  Gentbrugge4 August 2017
Het was er goed werken en een goede sfeer .vind ik belangrijk
Pros
Maaltijd check
Cons
Altijd binnen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Te licht werk, wel leuke werksfeer
Poetshulp (Former Employee) –  Hasselt België1 July 2017
Ik vond persoonlijk het werk te licht. Hiermee bedoel ik dat je veel te weinig te doen had op een dag en daarmee ik verveel geraakte. Ik ben graag bezig en dit was hier niet altijd mogelijk.
Wel een aangename werksfeer.
Pros
Goed loon
Cons
Weinig werk
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
zeer zelfstandige job
Treinbestuurder (Former Employee) –  Antwerpen11 March 2017
Een job waar je zeer zelfstandig werkt. Toffe colega's.
Wel zeer onregelmatig diensturen en veel weekend diensten.
Pros
Gratis met de trein rijden
Cons
veel weekend werk
Was this review helpful?YesNo 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Veiligheid en werksfeer
Treinbegeleider (Former Employee) –  Station Hasselt21 February 2017
De veiligheid voor reizigers en personeel als ook de werksfeer onder collega's zijn aangename ervaringen.
Lonen en compensatie's steeds correct betaald.
Pros
Gratis vervoer en kortingen op andere spoorwegnetten door heel Europa
Cons
Wisselende uren als rijdendpersoneel en/of compensaties hiervoor.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zelfstandig beslissingen kunnen nemen
Wagenschouwer (Former Employee) –  Genk30 January 2017
Wagenschouwer is een belangrijke job in verband met het goederenverkeer.Vanaf het moment dat je de toestemming geeft om een goederentrein te laten rijden bij je er verantwoordelijk voor
Pros
Ontspannen sfeer en goede betrouwbare collega's
Cons
Geen indien je 3 posten wilt maken
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mechanieker
Bankwerker mechanicien (Former Employee) –  CW mechelen28 December 2016
Onderhouden van treinen.
Monteren en demonteren van stukken van de trein.
Boren, tappen, slijpen, branden...
Pros
Flexibel, sociaal
Cons
Roken
Was this review helpful?Yes 4No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
verantwoordelijkheid
treinbestuurder (Former Employee) –  Antwerpen25 November 2016
toffe job, soms moeilijke omstandigheden
goede verstandhouding met alle collega's
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Sales Agent
Sales agent (Current Employee) –  Antwerpen-Centraal2 June 2016
Het dagelijkse contact met klanten geeft voldoening
wanneer ik ze op een aangename manier advies kan geven over welke route ze best kunnen nemen, het aanbod van diverse treinen (hogesnelheid vs klassieke), aansluitingen opzoek en comfortkeuzes overloop.

Het meest uitdagende is dit te kunnen doen in diverse talen. Meeste zuiderse klanten (vb.: Frankrijk, Italië, Spanje) spreken geen andere taal dan hun moedertaal. Ik probeer hen zoveel als mogelijk in hun taal verder te helpen. Dit ervaar ik als een toegevoegde waarde voor mezelf, en de klant is er dikwijls zeer aangenaam door verrast en dankbaar.

Door het mislopen van reisplannen (stakingen, overstappen, vast in verkeer,…) komen reizigers soms met grote frustraties aan het loket. Dit vereist niet alleen empathie maar ook diplomatie om hen te kunnen helpen.

De aard van de frustraties -en hoe de klant er mee om kan gaan- leidt soms tot scheldpartijen en verwensingen aan het adres van de sales agent, hoewel die er niets aan kan doen. Dit is het minst leuke van de job en zou kunnen opgelost worden door een systeem van wachtrijen aan het loket (nummers trekken, beurt rustig afwachten in een zeteltje: aangename sfeer creëren!) of door verhoogde controle van zaalwachters.
Pros
hospitalisatie, maaltijdcheques, premiestelsel ploegen- en weekendwerk
Cons
doorgroeimogelijkheden eerder beperkt
Was this review helpful?Yes 4No 2Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
onderstationschef
HAVEN, ONDERSTATIONSCHEF van 1997 (Former Employee) –  Antwerpen, VLG16 October 2015
Als onderstationschef sta je in voor een vlotte regeling van het treinverkeer. Je leidt het verkeer binnen je sectie in goede banen en komt tussen als de stiptheid of de veiligheid van het treinverkeer in het gedrang komt. Je overlegt met klanten en de hogere leiding om de treinen op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Je leidt je ploeg om dit op optimale manier uit te voeren.
Was this review helpful?Yes 2NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
groot en interessant bedrijf
treinbegeleider en commercieel bediende (Current Employee) –  Sint-Niklaas, VLG9 October 2015
Mijn dagen waren meestal en ploegenwerk. Als treinbegeleider moet iedere dag op een ander tijdstip beginnen te werken. Veel geleerd inzake veiligheid voor de treinreizigers, alle soorten biljetten in binnenland en buitenland. Het leukste van de baan is het sociale contact met de reizigers.
Pros
verkeersvoordelen, ziekenkas
Cons
afslanking
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
good en lieve collega die mij veel over treinen en motor hebben geleerd
stagair bij track en trace (Former Employee) –  antwerpse haven6 July 2015
algemene mooi sfeer
Eerste dagen op de werkvloer was egt plezant ik heb nieuwe collega leren kennen de hebben mij geholpen om veel te leren over elektronica en ze hebben mij ook veel verteld hoe een trein werk.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at NMBS. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

3,7
Based on 31 reviews
57
412
38
24
10

Ratings by category

3,0Work/Life Balance
3,7Salary/Benefits
3,8Job Security/Advancement
3,2Management
3,4Culture