NMBS Employee Reviews

Ratings by category
3,0Work-Life Balance
3,6Pay & Benefits
3,1Management
3,3Culture
Found 35 reviews matching the search See all 37 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
leuke werkomgeving-dicht bij huis-met fiets naar werk
Heftruckchauffeur (Former Employee) –  Gent9 October 2019
heb altijd graag gewerkt aan NMBS, was vast werk. Soms eens vroege dienst,moest dan alles los maken zodat iedereen binnen kon. Ook soms late dienst,alles kontroleren . Alles vastmaken,elektriek uitdoen, een soort waker
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuke sociale job
Treinbegeleider (Current Employee) –  Oudenaarde20 September 2019
Je kan jouw tijd invullen zoals je wil, veel vrijheid binnen de vertrekuren van de treinen uiteraard.
Je organiseert zelf je werk en hebt veel contacten met de reizigers en tijdens de vrije momenten kan je uitblazen en bijpraten met de collega's.
Je moet wel flexibel zijn qua uren: vroeg, laat, weekend, maar je hebt er dan ook de vrije uren bij tijdens de week.
Pros
Veel vrijheid
Cons
De wisselende uren
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ik heb een leuke job
Ik ben eerste assistent klanten (Current Employee) –  Oostende25 August 2019
Ik ben degonnen als rangeerder in het jaar op 08.02.1999 ik ben begonnen in Antwerpen noord bij de goederen en dan naar de dokken overplating naar Zeebrugge en dan overplating naar wet traksiewerkplaats in Oostende en dan nog een overplating naar de o.p de bundels reizegers en nu zit ik in het station oostende voor mensen in de trein te zetten als assistenmaaklanten
Was this review helpful?YesNoReport
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
hier zien ze mij nooit meer terug
Bankwerker - Verplaatser Rollend Materieel (Former Employee) –  Mechelen20 June 2019
men spreekt loonvoorwaarden af die op papier staan, om dan de ''premies' af te nemen want dit was een gunst loonverschil van 300 euro netto per maand en dat om in de vrieskoude te staan met slechte kleding neen dankje
Pros
gratis soep bij -15 graden
Cons
geen eerlijk loon
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
geen spijt
treinbestr Mecani-Lasser,preven,niv. 3 - lesgever (Former Employee) –  België19 June 2019
ik heb 38 jaar diens bij de NMBS gehad en heb er zeker geen spijt van
Pros
gratis treinvervoer + heel goede sociale dienst+ goed pensioen
Cons
afstanden naar werkzetel
Was this review helpful?Yes 1NoReport
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
groot potentieel als mobiliteitsaanbieder
Product Trainer (lesgever) + Sales Agent (Former Employee) –  Antwerpen (stad)11 March 2019
- prachtige job: steeds heel graag gewerkt en genoten van klnatencontact en lesgeven aan zowel internen als externen (hogescholen en resibureaus)

- helaas geen mogelijkheid tot opklimmen in bedrijf omdat er voorrang werd gegeven aan niet-statutaire werknemers/externen om de A1-functies in te vullen.
Pros
cafetaria, gratis parking
Cons
visie, begeleiding op werkvloer, It, inzet personeel, doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuke job
Bediende verkoopster (Current Employee) –  Gent10 September 2018
Leuke job . Veel sociale contacten. Doorgroeimogelijkheden na examens.
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gedrevenheid
Treinbestuurder- Verkoop in drankenhal (Former Employee) –  Hasselt België20 August 2018
Bij de NMBS werken was boeiend doch ook niet te onderschatten. Door de wisselende diensten en weekend werk woog het zwaar op het familiale leven. Kijk toch tevreden terug op deze belangrijke stap in mijn leven.
Pros
gratis reizen in buitenland, hospitalisatieverzekering gratis
Cons
geen aangepast werk voor oudere werknemers
Was this review helpful?Yes 2No 2Report
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zeer frustrerende en vermoeiende job (spijtig genoeg te goed betaald om op te geven)
Treinbegeleider (Current Employee) –  Hasselt België9 August 2018
beloftes worden niet waargemaakt.
Statuut wordt uitgehold.
Pispaal van het bedrijf terwijl de rest de kop in de grond steekt(=struisvogelmentaliteit)
Omringd door een bende luieriken die,eens ze hun promotieke (lees: bureaujobke) vast hebben, hun spreekwoordelijke reet door de haag steken.
Pros
loon
Cons
te veel om op te noemen
Was this review helpful?Yes 5No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Veeleisende werkomgeving met gelukkig fijne collega's
Onderstationschef reizigers (Current Employee) –  Leuven11 May 2018
Fijne collega's maken de steeds zwaarder wordende diensten een pak aangenamer. Doch door personeelstekort gaat deze sfeer er sterk op achteruit.
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werksfeer en doorgroeimogelijkheden.
EXPLOITATIEKLERK (Former Employee) –  STATION KNOKKE28 April 2018
Nmbs top bedrijf. Zeer goede verloning. Zeer goede doorhgroeimogelijkheden
Pros
Maaltijdcheques
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Treinbegeleider
Treinbegeleider (Current Employee) –  Hasselt België23 January 2018
Ik heb veel geleerd op mijn huidige job. Ik kan bijvoorbeeld kalm blijven in crisissituaties. Ik heb geleerd een commerciële houding aan te nemen. De NMBS is een dienstverlenend bedrijf met enorm veel managers waardoor de bedrijfscultuur de vorm heeft van een omgekeerde driehoek. Meer managers dan werkend personeel. Dat gegeven is van tijd het moeilijkste aan de job. De verschillende visies bij houden. Het leukste aan de job is de omgang met de reizigers, het onderweg zijn, interactie met de collegas op de baan.
Pros
Gratis openbaar vervoer
Cons
Moeilijke relatie met management
Was this review helpful?Yes 3NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede sfeer
Magazijnmedewerker (Current Employee) –  Poetsersbaas4 January 2018
Ik heb daar 37 jaar gewerkt met plezier,en waardeer hun veiligheids normen
Pros
Maaltijdsek
Cons
Alltijd buiten
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Magzijnier
Hulpsmid (Former Employee) –  Gentbrugge4 August 2017
Hallo,ik heb daar 37 jaar gewerkt en ben van 1 april in pensioen en heb de laatste 2 jaar als poetersbaas gewerkt, toch zou ik graag nog wat bijverdienen.
Pros
Mooie uuren
Cons
Geen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede sfeer
Hulpsmid gepensioneerd (Former Employee) –  Gentbrugge4 August 2017
Het was er goed werken en een goede sfeer .vind ik belangrijk
Pros
Maaltijd check
Cons
Altijd binnen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Te licht werk, wel leuke werksfeer
Poetshulp (Former Employee) –  Hasselt België1 July 2017
Ik vond persoonlijk het werk te licht. Hiermee bedoel ik dat je veel te weinig te doen had op een dag en daarmee ik verveel geraakte. Ik ben graag bezig en dit was hier niet altijd mogelijk.
Wel een aangename werksfeer.
Pros
Goed loon
Cons
Weinig werk
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
zeer zelfstandige job
Treinbestuurder (Former Employee) –  Antwerpen11 March 2017
Een job waar je zeer zelfstandig werkt. Toffe colega's.
Wel zeer onregelmatig diensturen en veel weekend diensten.
Pros
Gratis met de trein rijden
Cons
veel weekend werk
Was this review helpful?YesNo 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Veiligheid en werksfeer
Treinbegeleider (Former Employee) –  Station Hasselt21 February 2017
De veiligheid voor reizigers en personeel als ook de werksfeer onder collega's zijn aangename ervaringen.
Lonen en compensatie's steeds correct betaald.
Pros
Gratis vervoer en kortingen op andere spoorwegnetten door heel Europa
Cons
Wisselende uren als rijdendpersoneel en/of compensaties hiervoor.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zelfstandig beslissingen kunnen nemen
Wagenschouwer (Former Employee) –  Genk30 January 2017
Wagenschouwer is een belangrijke job in verband met het goederenverkeer.Vanaf het moment dat je de toestemming geeft om een goederentrein te laten rijden bij je er verantwoordelijk voor
Pros
Ontspannen sfeer en goede betrouwbare collega's
Cons
Geen indien je 3 posten wilt maken
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mechanieker
Bankwerker mechanicien (Former Employee) –  CW mechelen28 December 2016
Onderhouden van treinen.
Monteren en demonteren van stukken van de trein.
Boren, tappen, slijpen, branden...
Pros
Flexibel, sociaal
Cons
Roken
Was this review helpful?Yes 4No 2Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at NMBS. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

3,7
Based on 37 reviews
59
415
38
24
11

Ratings by category

3,0Work/Life Balance
3,6Salary/Benefits
3,8Job Security/Advancement
3,1Management
3,3Culture