NMBS Reviews

29 reviews gevonden voor deze zoekopdracht Bekijk alle 30 reviews
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
gedrevenheid
Treinbestuurder- Verkoop in drankenhal (voormalige medewerker) –  Hasselt België20 augustus 2018
Bij de NMBS werken was boeiend doch ook niet te onderschatten. Door de wisselende diensten en weekend werk woog het zwaar op het familiale leven. Kijk toch tevreden terug op deze belangrijke stap in mijn leven.
Pluspunten
gratis reizen in buitenland, hospitalisatieverzekering gratis
Minpunten
geen aangepast werk voor oudere werknemers
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Zeer frustrerende en vermoeiende job (spijtig genoeg te goed betaald om op te geven)
Treinbegeleider (huidige medewerker) –  Hasselt België9 augustus 2018
beloftes worden niet waargemaakt.
Statuut wordt uitgehold.
Pispaal van het bedrijf terwijl de rest de kop in de grond steekt(=struisvogelmentaliteit)
Omringd door een bende luieriken die,eens ze hun promotieke (lees: bureaujobke) vast hebben, hun spreekwoordelijke reet door de haag steken.
Pluspunten
loon
Minpunten
te veel om op te noemen
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Veeleisende werkomgeving met gelukkig fijne collega's
Onderstationschef reizigers (huidige medewerker) –  Leuven11 mei 2018
Fijne collega's maken de steeds zwaarder wordende diensten een pak aangenamer. Doch door personeelstekort gaat deze sfeer er sterk op achteruit.
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werksfeer en doorgroeimogelijkheden.
EXPLOITATIEKLERK (voormalige medewerker) –  STATION KNOKKE28 april 2018
Nmbs top bedrijf. Zeer goede verloning. Zeer goede doorhgroeimogelijkheden
Pluspunten
MAALTIJDCHEQUES
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Treinbegeleider
Treinbegeleider (huidige medewerker) –  Hasselt België23 januari 2018
Ik heb veel geleerd op mijn huidige job. Ik kan bijvoorbeeld kalm blijven in crisissituaties. Ik heb geleerd een commerciële houding aan te nemen. De NMBS is een dienstverlenend bedrijf met enorm veel managers waardoor de bedrijfscultuur de vorm heeft van een omgekeerde driehoek. Meer managers dan werkend personeel. Dat gegeven is van tijd het moeilijkste aan de job. De verschillende visies bij houden. Het leukste aan de job is de omgang met de reizigers, het onderweg zijn, interactie met de collegas op de baan.
Pluspunten
Gratis openbaar vervoer
Minpunten
Moeilijke relatie met management
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede sfeer
Magazijnmedewerker (huidige medewerker) –  Poetsersbaas4 januari 2018
Ik heb daar 37 jaar gewerkt met plezier,en waardeer hun veiligheids normen
Pluspunten
Maaltijdsek
Minpunten
Alltijd buiten
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
productive, helping and fun
Intern (voormalige medewerker) –  brussels17 november 2017
one of the best experience of my professional life.
learnt alot during my time there.
utilised my time properly.
gained knowledge..
gained experience..
Pluspunten
tight schedule
Minpunten
tight schedule
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Magzijnier
Hulpsmid (voormalige medewerker) –  Gentbrugge4 augustus 2017
Hallo,ik heb daar 37 jaar gewerkt en ben van 1 april in pensioen en heb de laatste 2 jaar als poetersbaas gewerkt, toch zou ik graag nog wat bijverdienen.
Pluspunten
Mooie uuren
Minpunten
Geen
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede sfeer
Hulpsmid gepensioneerd (voormalige medewerker) –  Gentbrugge4 augustus 2017
Het was er goed werken en een goede sfeer .vind ik belangrijk
Pluspunten
Maaltijd check
Minpunten
Altijd binnen
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Te licht werk, wel leuke werksfeer
Poetshulp (voormalige medewerker) –  Hasselt België1 juli 2017
Ik vond persoonlijk het werk te licht. Hiermee bedoel ik dat je veel te weinig te doen had op een dag en daarmee ik verveel geraakte. Ik ben graag bezig en dit was hier niet altijd mogelijk.
Wel een aangename werksfeer.
Pluspunten
Goed loon
Minpunten
Weinig werk
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
zeer zelfstandige job
Treinbestuurder (voormalige medewerker) –  Antwerpen11 maart 2017
Een job waar je zeer zelfstandig werkt. Toffe colega's.
Wel zeer onregelmatig diensturen en veel weekend diensten.
Pluspunten
Gratis met de trein rijden
Minpunten
veel weekend werk
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Veiligheid en werksfeer
Treinbegeleider (voormalige medewerker) –  Station Hasselt21 februari 2017
De veiligheid voor reizigers en personeel als ook de werksfeer onder collega's zijn aangename ervaringen.
Lonen en compensatie's steeds correct betaald.
Pluspunten
Gratis vervoer en kortingen op andere spoorwegnetten door heel Europa
Minpunten
Wisselende uren als rijdendpersoneel en/of compensaties hiervoor.
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Zelfstandig beslissingen kunnen nemen
Wagenschouwer (voormalige medewerker) –  Genk30 januari 2017
Wagenschouwer is een belangrijke job in verband met het goederenverkeer.Vanaf het moment dat je de toestemming geeft om een goederentrein te laten rijden bij je er verantwoordelijk voor
Pluspunten
Ontspannen sfeer en goede betrouwbare collega's
Minpunten
Geen indien je 3 posten wilt maken
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Mechanieker
Bankwerker mechanicien (voormalige medewerker) –  CW mechelen28 december 2016
Onderhouden van treinen.
Monteren en demonteren van stukken van de trein.
Boren, tappen, slijpen, branden...
Pluspunten
Flexibel, sociaal
Minpunten
Roken
Was deze review waardevol?Ja 4Nee 1Rapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
verantwoordelijkheid
treinbestuurder (voormalige medewerker) –  Antwerpen25 november 2016
toffe job, soms moeilijke omstandigheden
goede verstandhouding met alle collega's
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 1Rapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Sales Agent
Sales agent (huidige medewerker) –  Antwerpen-Centraal2 juni 2016
Het dagelijkse contact met klanten geeft voldoening
wanneer ik ze op een aangename manier advies kan geven over welke route ze best kunnen nemen, het aanbod van diverse treinen (hogesnelheid vs klassieke), aansluitingen opzoek en comfortkeuzes overloop.

Het meest uitdagende is dit te kunnen doen in diverse talen. Meeste zuiderse klanten (vb.: Frankrijk, Italië, Spanje) spreken geen andere taal dan hun moedertaal. Ik probeer hen zoveel als mogelijk in hun taal verder te helpen. Dit ervaar ik als een toegevoegde waarde voor mezelf, en de klant is er dikwijls zeer aangenaam door verrast en dankbaar.

Door het mislopen van reisplannen (stakingen, overstappen, vast in verkeer,…) komen reizigers soms met grote frustraties aan het loket. Dit vereist niet alleen empathie maar ook diplomatie om hen te kunnen helpen.

De aard van de frustraties -en hoe de klant er mee om kan gaan- leidt soms tot scheldpartijen en verwensingen aan het adres van de sales agent, hoewel die er niets aan kan doen. Dit is het minst leuke van de job en zou kunnen opgelost worden door een systeem van wachtrijen aan het loket (nummers trekken, beurt rustig afwachten in een zeteltje: aangename sfeer creëren!) of door verhoogde controle van zaalwachters.
Pluspunten
hospitalisatie, maaltijdcheques, premiestelsel ploegen- en weekendwerk
Minpunten
doorgroeimogelijkheden eerder beperkt
Was deze review waardevol?Ja 4Nee 2Rapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
onderstationschef
HAVEN, ONDERSTATIONSCHEF van 1997 (voormalige medewerker) –  Antwerpen, VLG16 oktober 2015
Als onderstationschef sta je in voor een vlotte regeling van het treinverkeer. Je leidt het verkeer binnen je sectie in goede banen en komt tussen als de stiptheid of de veiligheid van het treinverkeer in het gedrang komt. Je overlegt met klanten en de hogere leiding om de treinen op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Je leidt je ploeg om dit op optimale manier uit te voeren.
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
groot en interessant bedrijf
treinbegeleider en commercieel bediende (huidige medewerker) –  Sint-Niklaas, VLG9 oktober 2015
Mijn dagen waren meestal en ploegenwerk. Als treinbegeleider moet iedere dag op een ander tijdstip beginnen te werken. Veel geleerd inzake veiligheid voor de treinreizigers, alle soorten biljetten in binnenland en buitenland. Het leukste van de baan is het sociale contact met de reizigers.
Pluspunten
verkeersvoordelen, ziekenkas
Minpunten
afslanking
Was deze review waardevol?Ja 1Nee 3Rapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
good en lieve collega die mij veel over treinen en motor hebben geleerd
stagair bij track en trace (voormalige medewerker) –  antwerpse haven6 juli 2015
algemene mooi sfeer
Eerste dagen op de werkvloer was egt plezant ik heb nieuwe collega leren kennen de hebben mij geholpen om veel te leren over elektronica en ze hebben mij ook veel verteld hoe een trein werk.
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
NMBS is een goede werkgever maar de balans privé-werk is soms moeilijk
Treinbegeleidster (huidige medewerker) –  treinbegeleidster te Essen8 december 2014
Mijn taak bij NMBS bestaat erin om reizigers van één plaats naar een andere plaats te vervoeren op een veilige manier en zo stipt mogelijk. Als wij beginnen aan onze dagtaak loggen wij eerst ons persoonlijk toestel in om alle informatie die we nodig hebben te uploaden. Nadien ga ik naar de trein die ik moet bedienen en daar bestaat mijn taak erin om de reizigers te informeren over eventuele gewijzigde vertrekuren of sporen, aansluitingen en algemene informatie over de vertrekuren. Het openen en sluiten van de deuren is ook één van mijn taken. Voor het vertrek en na het laatste eindstation zorg ik ook dat de trein klaargemaakt is en/of de trein beëindigd is, dit wil zeggen dat alle reizigers uit de trein zijn, lichten uit en eventuele beschadigingen melden. Na het beëindigen van mijn trein moet ik ook een treinrapport doorsturen waarin staat hoeveel personen wij ongeveer vervoerden en met welke samenstelling we gereden hebben.
Pluspunten
Gratis abonnement op de trein voor België, Nederland en Luxemburg
Minpunten
Wisselende uren, vakantieregeling
Was deze review waardevol?Ja 40Nee 166Rapporteren
Profiel geclaimd

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij NMBS. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

3,8
Gebaseerd op 30 reviews
57
412
38
23
10

Waarderingen per categorie

3,1Werk-Privé Balans
3,7Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,9Doorgroeimogelijkheden
3,3Management
3,4Bedrijfscultuur

Reviews over NMBS gesorteerd op locatie