Philips Employee Reviews

Found 47 reviews matching the search See all 3.295 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Continu bijleren
Field Service Engineer (Current Employee) –  Brussel9 October 2019
Goede werkgever waar men veel kansen krijgt om door te groeien naar nieuwe kansen.
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
very strict and organised company
Secretary to the Innovative and Development Team (Former Employee) –  Turnhout11 April 2018
Multinational, lots of rules, schedules to abide to, no personal approach. Nice colleagues. No freedom to put your own stamp on the job. High workload and often race against the clock.
Pros
Salary
Cons
Anonymous
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Perfect helaas doodbloedend bedrijf
Onderhoudstechnieker (Former Employee) –  Turnhout15 March 2018
Spijtig dat het zo slecht gaat met Philips.
Het was er prettig om te werken
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productive
Intern (Current Employee) –  Brussels29 July 2017
A lare corporation with a lot of room for development and career advancement.

I enjoy working here thoroughly and I have gained a lot of experience.
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede werkgever en gezellige collega's
LabView Software Engineer/Product Development (Former Employee) –  Turnhout17 March 2017
Philips is altijd een goede werkgever geweest met uitstekende arbeidsvoorwaarden.Daarnaast ging de samenwerking met collega's altijd op een zeer goede en informele manier. De laatste jaren zit Philips Lighting (en dan met name TL) in een afbouw scenario wat de sfeer en de werkomstandigheden niet ten goede komt.
Pros
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, uitstekende collegaliteit
Cons
Philips Lighting (TL) zit in een afbouw scenario
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Prettig gewerkt, zou het zo weer doen
Kwaliteitscontroleur (Former Employee) –  Weert30 November 2016
Altijd met plezier gewerkt, veel geleerd en was in die tijd muziek maken voor jubilarissen.
Jammer dat het bestaan in Weert ineens ophield.
Lachend naar het werk en fluitend naar huis.
Pros
Goede werkgever
Cons
Kan niets bedenken
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
good learning place
Availability Manager EMEA (Former Employee) –  Kontich17 November 2016
best learning place to start my carreer. possibilities to explore supply chain and getting involved into various supply chain projects
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zeer leuke sfeer
Marketing Assistant (Former Employee) –  Brussels13 September 2016
Het was maar een 6 maanden internship maar wel zeer leuke eerste werkervaring.
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Internationaal bedrijf, leuke producten
Junior Product Marketing Manager (Current Employee) –  Kontich8 July 2016
Internationaal bedrijf, leuk om samen te werken met collega's van over heel de wereld. Interessante producten.
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
ik heb daar altijd graag gewerkt
arbeidster (Former Employee) –  Kontich20 June 2016
Bij philips werkte ik graag omdat er een aangename sfeer hing.
ik heb daar ook 8 jaar gewerkt maar door een reorganisatie zijn er toen veel mensen ontslagen. <Ik ben toen overgegaan naar de schowroom afdeling waar ik dan nog iets meer dan een jaar heb kunnen werken. Het ging daar uiteindelijk ook niet zo goed meer en daarom ben ik als diegene die het laatst begonnen was dus ook ontslagen. wat ik altijd jammer gevonden heb.
Pros
aangename werksfeer
Cons
geen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Analyst Programmeur Philips
Analist - Programmeur (Former Employee) –  Analyst Pogrammeur11 June 2016
Binnen Philips was mijn laatste ervaring het mee implementeren van een MES systeem. Het gebruikte pakket was SAP-ME.
Pros
Mogelijkheid tot leren
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
innovatie fabriek met veel toffe collega's en aangename werksfeer
Technieker (Former Employee) –  Turnhout26 April 2016
Aan de hand van je planning deed je storingen, preventief onderhoud,revisies, aanlopen nieuwe machines of stopwerkjes (assebleren van nieuwe units).

kreeg veel kansen om je bij te scholen.

werden goed p de hoogte gehouden met het reilen en het zeilen van het bedrijf door de directie.

Ben tercht gekomen in een groep gemotiveerde techniekers terecht gekomen die je mee helpte waar nodig was.

De constante herstructureringen gaf je onzeker gevoel naar de toekomst toe

Het aanlopen van nieuwe machine tot ze productie klaar waren
Pros
gratis Koffie
Cons
Fiets vergoeding kan beter
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Aangename, innovatieve organisatie
Hoofd werkplaats infrastructuur (Former Employee) –  Turnhout19 April 2016
Philips was tot voor enkele jaren een prima werkgever. Niettegenstaande men niet in het bezit was van hogere diploma's kreeg men de kans zich te ontplooien en op te werken tot staffuncties.
De sfeer op de werkvloer was ontspannen en aangenaam.
Tevens was Philips een goede betaler van zodra de jaren dienst begonnen te tellen.
Jammer van de domme beslissing van het management en de aandeelhouders om alles in te zetten op LED verlichting. Er was nog een toekomst voor de lampen die worden gefabriceerd in Turnhout.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Het leven bij Philips Lighting Belgium
Product Manager (Former Employee) –  Kontich, VLG25 January 2016
Een zeer toffe en aangename werksfeer. Je bevindt jezelf in een internationale omgeving, wat voor een goede persoonlijke ontplooiing zorgt.
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
een technisch en propere werkomgeving
technisch operator (Current Employee) –  Turnhout11 January 2016
*Na een kort werkoverleg met de vorige ploeg gaan we aan de slag met het analyseren en eventueel bijsturen zodat we een stabiel proces bekomen.Als dit bekomen is gaan we het proces bewaken.Dit gebeurt zowel in een SAR (stofarme) als een gewone productie ruimte.Om een bepaalde tijd word er ook onderhoud gedaan aan de machines, dit gebeurt door vastgelegde taakformulieren.
*verschillende bijscholingen gekregen over bijvoorbeeld Excel , vacuumtechnieken ,laserbeveiliging, BA4.
*Toffe collegiale omgeving.
*Zeer technische uitdaging.
*Zeer technische uitdaging.
Pros
gratis bijscholing
Cons
aanhoudende herstructureringen
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ik ga nog elke dag met plezier werken jammer van de dalende verkoopcijfers en het veelvuldig stempelen
Operator (Current Employee) –  Turnhout, VLG11 December 2015
Wat maakt bij Philips werken leuk, afwisselend werk toffe collega's genoeg kansen om nieuwe dingen te leren opleiding te volgen.
Ik heb 4 jaar enkel weekends gedaan en nu sta ik in de vaste nacht Het moeilijkste daar aan was of is soms toch nog de communicatie

Waarom dan toch van job willen veranderen led is de boosdoener! minder aantallen om te maken met teveel mensen en heel veel stempelen in 2015 tot nu toe 63 dagen gestempeld
Pros
goed loon, fijne werkgever, en is een dankbaar produkt om te maken
Cons
nu het vele stempelen, soms de afstand is heen en terug +-70km.
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
veel zelfstandigheid
Technische operator (Current Employee) –  Turnhout, VLG5 December 2015
ploegenoverdracht
ochtendoverleg met de og
verbeteringen aanhalen
alles nakijken of dat alles juist is.
bestellen materiaal
omstellen afstellen
klein storingen oplossen
grote storingen samen met technieker oplossen.
bijleren on the job training
Pros
vaste weekend
Cons
3 ploegen
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede werkgever waar ik steeds graag heb gewerkt
Technisch operator/Instructeur in zelfsturend team (Current Employee) –  Turnhout1 December 2015
Ik heb in dit bedrijf altijd graag gewerkt en heb hier mogelijkheden gekregen om mezelf bij te scholen op mechanisch/technisch vlak, maar ook als instructeur/ coach.
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
bij Philips werk ik nu nog altijd graag
Top, teaml. EHBO ,brandweer & instructeur (Current Employee) –  Turnhout, VLG1 November 2015
We beginnen elke shift met procescontroles vooraleer we de productie starten naargelang welk proces je moet doen bereid je het 9u overleg voor met name wat er de afgelopen 24u allemaal gebeurd is . Al deze info ga je dan aan je OG leden PE en Pl terugkoppellen.
De directie zien we niet veel buiten GEMBA WALK d.w.z. er wordt dan een kennis van processen afgetoetst en Town meetings.
Het leukste aan mijn baan is de veelzijdigheid en opbouwen van je technische vaardigheden.
Het moeilijkste vond ik het jaarlijkse functionering gesprekken je moet jezelf naar waarde inschatten.
Waarom ik nu opteer om ander werk te zoeken is dat de werkzekerheid dusdanig weg is gevallen door het vele stempellen en herstructureringen .
Pros
goede werksfeer
Cons
onzekerheid
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Philips
Biotechnicien (Former Employee) –  Brussels, BRU20 October 2015
Les horaires sont flexibles
on a droit a une voiture de socièté
Les journées de travail débute à domicile
Emplois dynamique
Possibilité d'évoluer
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at Philips. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4,0
Based on 3.295 reviews
51,2K
41,2K
3607
2143
1116

Ratings by category

3,9Work/Life Balance
3,9Salary/Benefits
3,5Job Security/Advancement
3,5Management
3,8Culture