Rode Kruis Employee Reviews

Ratings by category
3,8Work-Life Balance
3,4Pay & Benefits
3,5Job Security & Advancement
4,0Culture
Found 15 reviews matching the search See all 69 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Superleuk, maar echt vrijwilligerswerk
Animatrice (Former Employee) –  Genk4 July 2018
Ik ben graag met kinderen bezig en deed het graag, de medewerkers waren vriendelijk en we konden het allemaal goed vinden. Het is nu eenmaal vrijwilligerswerk en moest bovenop de bestede uren vaak nog bijbetalen.
Pros
Af en toe eens een 'beloning' van de voorzitter
Cons
Vaak bijbetalen
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
leerrijke omgeving
Verzorgende en vorming (Current Employee) –  Diest13 February 2018
Ben fier als vrijwilligster bij het Rode Kruis te werken
Pros
goede opleiding
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een Gezellige werkomgeving,Duidelijke taakomschrijving,Open -en eerlijke Functioneringsgesprekken
Flebotomiste (Current Employee) –  Mechelen28 January 2018
Ik heb een anciënniteit van 23jaren werken, hiermee houdt Rode Kruis Vlaanderen rekening.
Pros
goede werksfeer, punctueel werken, sociaal fijn werk met de donoren, collegiale aangename sfeer met collega'snuttige -en doelgerichte bijscholingen
Cons
opstellen en opruimen van het zwaarwegende mobiele werkmateriaal
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fijne en toffe collega's
Klusjesman (Former Employee) –  Houthalen-Helchteren30 November 2017
Ik heb deze job met hart en ziel uitgevoerd , ik deed dit graag.
Spijtig dat er een einde gekomen is.
Was this review helpful?YesNo 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
leuke sociale job
Chauffeur Bloedafname assistent (Current Employee) –  Mechelen11 February 2017
Veel contact met donoren en collega's, een leuke en sociale sfeer. Verantwoordelijkheidsgevoel is erg aanwezig onder de collega's
Pros
sociale contacten
Cons
late werkuren
Was this review helpful?Yes 4NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Noodopvang
Activiteitenbegeleider (Former Employee) –  Sijsele17 December 2016
Onze positie was speciaal opgericht voor dit centrum.
Dat kon verwarrend zijn, omdat je uzelf niet kon spiegelen aan andere centra.

Doordat het over het algemeen heel chaotisch kon zijn, moest je hard je best doen al je graag iets van structuur had.

De werksfeer was over het algemeen leuk. Hier en daar ging het soms wat stroef, maar dat hoort er bij.

Moest het centrum niet moeten stoppen, werkte ik er nu vast nog.
Pros
contact met de mensen
Cons
weinig begeleiding van bovenaf
Was this review helpful?Yes 3NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve gezellige werksfeer met geregeld etentjes
Technisch medewerker (Former Employee) –  Lanaken Rekem28 November 2016
IK werkte daar deeltijds volgde aangesteld klussers hun werk op.
Ieder is gelijk.
Andere culturen ander normen ander waarden.
Er mee leren omgaan.
Constant nieuwe uitdagingen.
Pros
toffe collega's
Cons
Communicatie
Was this review helpful?Yes 2NoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leerrijke werkomgeving
Planner (Current Employee) –  Bloedtransfusiecentrum5 October 2016
Toen ik begon op het rode kruis kreeg ik door mijn inzet veel kansen aangeboden.Ik heb er veel geleerd en heb me opgewerkt tot wat ik nu doe.
Is een leuke werkomgeving en heb een goede verstandshouding met mijn overste en het personeel.
Ze zijn zeer begripvol wat familiale problemen betreft.
Administratie zit sinds kort echter allemaal samen in een ruimte wat het moeilijk maakt om ongestoord te werken.
Pros
Dagelijks verse soep en om de twee weken een grote mand fruit, hospitalisatie, fiets en kilometervergoeding, flexibele uren
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk - huiswerkbegeleiding (Current Employee) –  3620 Lanaken25 April 2016
Bij het Rode Kruis Lanaken heb ik een tijdje als vrijwilliger gewerkt. Specifiek was ik een vrijwilliger voor de huiswerkbegeleiding van de kinderen in het opvangcentrum. Het was er zeer leuk werken. De collega's van het Rode Kruis stonden altijd klaar om de vrijwilligers te helpen met vragen. Het moeilijkste aan het vrijwilligerswerk was om de kinderen zich te laten focussen op het huiswerk. Dit was aan de andere kant natuurlijk ook weer de uitdaging en het leuke van deze functie.
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
mijn ervaring
animator (Former Employee) –  Sint-Martens-Lennik27 March 2016
Gedurende een week heb ik in de namiddag activiteiten gegeven aan kinderen van 8 tot 16 jaar. Ik deed dit samen met een vriendin.
Was this review helpful?YesNo 1Report
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Geen organisatie
Chauffeur logistiek medewerker (Current Employee) –  Mechelen, VLG15 June 2015
Collega's goede samenwerking,teveel bazen,laat thuis.In begin periode was het gezellig
Pros
Geen
Cons
Weinig maaltijden tijdens dag collectie
Was this review helpful?Yes 10No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
boeiende werkomgeving
Administratief medewerker (Former Employee) –  Alsemberg8 January 2015
Ik hielp dit asielcentrum mee opstarten met hart en ziel, 16 jaar geleden.
Door de daling in asielaanvragen werd er voor 2015 stevig gesnoeid in de budgetten waardoor een aantal afdankingen, ik inclusief.
Ik verzorgde er de administratieve , boekhoudkundige taken.
Heb zeer graag in deze problematiek gewerkt, een tof team, toffe collega's, boeiende ervaring met asielzoekers en ook vrijwilligers.
Ik leerde de wereld vanuit een ander perspectief bekijken, heb veel leed, gehoord, gezien, van dichtbij meegemaakt ondanks mijn administratieve functie.
Het moeilijkste aan deze job was de flexibiliteit: springen van de ene taak naar de andere...........Ondanks dit noem ik het een boeiende maar vermoeiende job !
Pros
zelfstandig kunnen werken
Cons
veel te weinig tijd voor overleg
Was this review helpful?Yes 48No 167Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
de beste job
Logistiek medewerker bloedtransfusie (Former Employee) –  Edegem17 September 2013
Was een zeer goede werksfeer,hard werken maar dit werd gerespecteerd.
Pros
zeer goede collega's
Cons
te lang en tot de late uren werken
Was this review helpful?Yes 18NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
productieve en gezellige omgeving dat vraagt om verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid
Laborant (Current Employee) –  Edegem, VLG29 July 2013
Afhankelijk op welke afdeling ik sta op een dag kan de dag inhoud variëren. In het labo zijn er ook variaties. Dit van innemen van bloed tot verwerken van bloed tot bloedcomponenten en de kwaliteit ervan tot het vrijgave van deze producten. Bij specifieke bestellingen worden er speciale bereidingen bereid van de bloedproducten. Deze bereiding kan tot 6u lang duren.

Op de bedeling afhankelijk van de drukte van de bestellingen. De juiste producten met de juiste bloedgroepen en ondergroepen linken aan de patiënten. Administratief gedeelte komt hier ook ten pas.

Ik heb enorm veel geleerd op het werk. Er komt veel meer kijken dan je op het eerste moment verwacht. Enorm veel variatie op het werk. Sfeer tussen de collega's was heel aangenaam.
Het moeilijkste was bij stress volle momenten het hoofd koel houden voor speciale bereidingen terwijl er nog heel veel werk op jou staat te wachten. Het leukste is dat je zoveel mensen levens red.

Met de directie hadden we zo goed als dagelijks contact. Aangename omgang.
Pros
variatie binnen het werk en flexibele uren.
Cons
slechte koffie automaat
Was this review helpful?Yes 6No 4Report

See more Rode Kruis reviews

You may want to try:

Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at Rode Kruis. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4,1
Based on 69 reviews
526
428
311
21
13

Ratings by category

3,8Work/Life Balance
3,4Salary/Benefits
3,5Job Security/Advancement
3,4Management
4,0Culture

Rode Kruis Reviews by Location