Select

Select: alle zaken op een rijtje (Kanaal Z)

Een mooie samenvatting van wie Select is.

Onze zeven waarden

Bij Select vertrekken we steeds vanuit de 7 S'en. Onze zeven kernwaarden. Pas jij binnen Select? Doe de test!

WAAROM KIEZEN HR CONSULTANTS VOOR SELECT? ONZE NIEUWE KRACHT, KEVIN VERTELT

Het kantoor van Antwerpen groeit. In de Klipperstraat is begin januari een ambitieuze jongeman gestart: Kevin Van Endert. Hij zal de Business Unit Technics versterken. Samen met zijn collega zal Kevin een talentpool aanleggen van technische profielen die hij kan voorstellen bij bedrijven. Wij vroegen hem hoe de eerste weken op het kantoor in Antwerpen verlopen zijn en wat hij van onze aanpak vindt.

WAAROM SOLLICITEERDE JE BIJ SELECT?
Consultancy in de zin van project-sourcing, dat was niets voor mij. Ik heb 1 jaar en 9 maanden voor een heel competitief bedrijf gewerkt. Het was puur bodyshoppen. Mensen continu verkopen, duwen, duwen, duwen. Ik wilde kwaliteit terug voorop kunnen zetten én in de HR-sector blijven werken. HR consultancy interesseert me heel erg en gesprekken hebben met kandidaten, dat doe ik het liefst. Daarom leek Select de beste optie.

HOE BEN JE HIER TERECHTGEKOMEN?
‘Via een originele vacature op de website! Ik mocht op gesprek komen bij de office manager van het kantoor en er was meteen een klik. Ik merkte dat er een duidelijk plan van aanpak was binnen Select. Bovendien lag de focus niet op het takenpakket zoals bij mijn andere sollicitaties. Het belangrijkste was dat de visie van Select duidelijk was en die lag toevallig in lijn met die van mij: de kandidaat voorop.

De huiselijke sfeer, de open communicatie, de manier van interviews afnemen, het waren voor mij allemaal triggers om voor Select te kiezen. Na mijn tweede gesprek kwam ik thuis en zei tegen mijn vriendin: ‘Ik zou het nu al jammer vinden mocht ik niet bij Select kunnen starten.’

WAT IS HET GROOTSTE VERSCHIL MET JE VORIGE JOB?
Ik werkte vanuit de vacature, niet vanuit de kandidaat. En alles moest snel snel snel. Gesprekken duurden 20 minuten en gingen niet verder dan: ‘Kan je tekenen met Tekla? Doe je dat graag? Wanneer ben je beschikbaar?’ Bij Select kan je veel dieper in gesprek gaan met een kandidaat. Zo kan je ook kwaliteit leveren en kan je oprechte interesse tonen. Dan kan je vragen: ‘Wat soort job wil jij doen? Wat doe jij graag?’ Achteraf vraag ik ook altijd wat de kandidaat vond van het gesprek. Bij zes van de zes gesprekken was dat al positief.

HOE WAS JE EERSTE DAG?
Mijn eerste dag begon met een ontbijt met de collega’s. Niet zomaar ‘Dit is de nieuwe collega Kevin’ en iedereen werkt na vijf minuten terug verder, maar echt de tijd nemen om kennis te maken. Er is ook meteen begeleiding en een heel onthaaltraject dat wordt uitgerold. Dat is een opluchting. Je kan rustig opstarten en wisselt verwachtingen en doelstellingen met je leidinggevende uit. De lat ligt niet meteen heel hoog, maar wordt samen met jou stukje bij beetje hoger gelegd. De opleidingen zijn ook een enorme troef.

NIEUWE MEDEWERKERS VOLGEN INDERDAAD EEN ONTHAALTRAJECT BIJ SELECT. DAAR HOORT OOK EEN KICK-OFF BIJ. HOE WAS DIE VOOR JOU?
Heel boeiend. Je leert op één dag alle andere nieuwkomers van de andere kantoren kennen. Je merkt dat ze allemaal overlappende ideeën hebben met toch verschillende nuances. Iedereen werkt op een andere manier werken, maar we hebben allemaal iets gemeenschappelijks. We willen allemaal voor hetzelfde doel gaan, zijn allemaal warme en open mensen. Ik weet nu ook heel goed dat iedereen in dat brede netwerk van Select klaarstaat om hulp aan te bieden, een barrière is er niet echt. Die communicatiestijl is fantastisch.

DAT NETWERK PROBEREN WE VANUIT SELECT OOK AAN TE MOEDIGEN MET EEN PETER-METER-SCHAP. WIE IS JOUW METER OF PETER?
Mijn meter is Mieke uit het kantoor van Hasselt, een toffe dame die al lang bij Select werkt. Aan zo’n meter, die niet op hetzelfde kantoor werkt, heb je enorm veel. Je kan er vragen aan stellen, puur praktisch over programma’s en systemen maar je kan ook vragen hoe zij een bepaald probleem zou aanpakken. Dat is opnieuw een perfect voorbeeld van hoe het hele Select netwerk openstaat voor communicatie en samenwerking.

JE BENT BEGIN JANUARI GESTART, HOE ZIJN DE EERSTE WEKEN VERLOPEN?
In de eerste weken heb ik niet meteen grote successen geboekt. Vanaf dag één merkte ik dat ik een achterstand had op mijn meer ervaren collega’s. Ik zal dus nog stevig moeten bijbenen, maar ik heb het volste vertrouwen dat dit zal lukken. Mijn collega’s geven mij continue feedback, daar houd ik van. De mix tussen jong en ervaren zit goed en mijn leidinggevende geeft me bovendien heel wat tips. Ze is een ambitieuze dame die haar verwachtingen duidelijk kan overbrengen. Met zo’n mensen werk ik graag samen.

Our colleagues tell you more about our work with Antwerp management students

Select Steps up: Together towards a healthier company

Our employees are the most important asset we have at Select Human resources. In everything we do for our customers, our candidates, we provide a tailormade and far above average service. The exceptional level of experience commitment and expertise of our consultants is how we guarantee this.
So ofcourse we also take excellent care of our employees. Take a look at this video describing our fun approach to a health policy. Step up!!

About Select

QUALITY IS PERFORMANCE BY GENUINE PEOPLE
Staffing, recruitment services and HR advice worldwide
For Select, quality is not just a concept. Quality is an integral part of our sincerity, our custom services, and our expertise. We listen and take the time to be a valuable discussion partner. Our 'people first' mindset makes for committed consultants
 – more... 

Claimed Profile
Headquarters
Transcontinentaalweg 13, 2030 Anvers
Revenue
£25m to £100m
Employees
51 to 200
Industry
Links
LinkedIn
Select website

Twitter

Facebook