UWV Employee Reviews

Ratings by category
3,9Work-Life Balance
4,0Pay & Benefits
3,3Management
Showing all 244 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
dankbaar werk met haalbare doelen
Adviseur Werk (Former Employee) –  Groningen (stad)26 November 2018
Als Adviseur Werk bij UWV is het belangrijk om het doel in het oog te houden, de klant moet zichzelf weer gaan helpen, UWV heeft als taak hierbij slechts te ondersteunen. Dit coachende gaat mij goed af
Pros
goed team
Cons
buiten het team veel eilandjes
Was this review helpful?Yes 1No 4Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
goede werkgever
Uitkeringsdeskundige (Former Employee) –  Eindhoven20 November 2018
UWV is een fijn bedrijf om te werken. Er heerst een informele sfeer wat de omgang met de collega's prettig maakt.
Pros
makkelijk werktijden indelen.
Cons
loon
Was this review helpful?Yes 3No 2Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Het meeste interessante aspect is de interactie tussen politiek en beleid (ministerie SZW) en de uitvoering van het beleid (UWV)
Controller, prognotiseren omvang uitkeringen (Former Employee) –  Amsterdam14 November 2018
Ik werkte bij de afdeling Financieel Economischen Zaken waar bijna alles in het teken stond van de begroting van UWV voor het komend jaar. Deze begroting hangt voor een belangrijk deel af van het werkaanbod (personeel) binnen UWV. Om dit werkaanbod te bepalen is een prognose van het aantal verwachte uitkeringsgerechtigden (WW, WIA etc) voor komend jaar nodig. De uiteindelijke begroting wordt ingediend bij het ministerie van SZW.
Het leukste van de baan is dat het uiteindelijke resultaat als sturing dient voor de politiek, te weten de prognoses voor komend jaar.

Het moeilijkste is dat het management nauwe contacten onderhoudt met de Raad van Bestuur (hoofddirectie). Vragen van de RvB komen via het management bij ons terecht en moeten ook in de regel direct worden beantwoord wat soms tot stressvolle situaties leidt.
Pros
Prima restaurant
Cons
De soms té rumoerige kantoortuin
Was this review helpful?Yes 4No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
hechte club
Accountmanager Werkgeversdiensten (Former Employee) –  Den Haag6 November 2018
mensen die hier werken werken er lang en zijn close
Was this review helpful?YesNo 4Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en prettige omgangs
Functioneel beheerder (Former Employee) –  Amsterdam29 October 2018
Ik vind UWV een fijne werkgever. Ik heb hier met veel plezier gewerkt.
Genoeg door groei mogelijkheden, goede arbeidsvoorwaarden.
Als ik niet verhuisd was was ik niet weggegaan bij UWV.
Jammer genoeg dat er geen ICT banen meer zijn in Groningen , bij UWV.
Was this review helpful?Yes 3No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
slechte management
adviseur medische zaken (Current Employee) –  AVA adviseur verzekeringsarts29 October 2018
geen goede samenwerking. het is niet makkelijk, lang dagen, weekenden ben je volledig met je werk bezig.
Pros
sfeer
Cons
slechte samenwerking
Was this review helpful?YesNoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goed werk, fijne collega's, goed salaris
Medewerker proces control (Former Employee) –  Eindhoven22 October 2018
Inhoudelijk prettig en goed werk. Een goede samenwerking binnen het team met hele fijne collega's, goede sfeer en een goed salaris.
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
productieve en gezellige werkomgeving
. (Former Employee) –  Hengelo Nederland16 October 2018
UWV, Hengelo


Werkzaamheden bestonden uit: beoordelen van aanvragen voor een WAO/ WAJONG -uitkering door de recht, hoogte en de duur van een uitkering vast te stellen.
Was this review helpful?YesNo 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
overzichtelijk
Adviseur (Current Employee) –  Goes11 October 2018
goede communicatie hou van duidelijkheid en dat is er
Pros
roosters op tijd krijgen
Cons
veel concentratie
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fijne werkgever om voor te werken.
Medewerker Invorderen ERD WGA/WIA (Current Employee) –  Leeuwarden1 October 2018
Goede arbeidsvoorwaarden, veel ruimte voor zelfontwikkeling.

De regel binnen het UWV is dat als je 38 uur werk jij jouw eigen werkweek mag indelen, zolang jij maar begint tussen 07.00 en 09.00 uur in de ochtend en zolang jij jou uren maar maakt.
Dit is erg prettig in combinatie met je privé leven.

Fijne werkgever om voor te werken.
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige sfeer
Klantadviseur (Former Employee) –  Goes20 September 2018
Hoge werkdruk en een te hoge mate van controle op de werknemers.
Pros
Leuke sfeer onderling
Cons
Hele strakke controle
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Bedrijf verankerd in deksamenleving met maatschappelijke interessante functie om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen
Districtsmanager (Current Employee) –  Overijssel-Gelderland-noord9 September 2018
Missie: steeds meer mensen aan het werk door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.
Was this review helpful?YesNo 2Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
IT voorzieningen slecht op orde en slechte bedrijfvoering
Lead Siebel Consultant (Current Employee) –  Amsterdam18 July 2018
De omgevingen liggen vaak plat waardoor er niet tot nauwelijks gewerkt kan worden. Release processen zijn dusdanig complex dat er maar 1x per jaar gereleased wordt.
Management maakt constant verkeerde beslissingen omdat ze geen ervaring hebben binnen de IT
Pros
Flexibele tijden
Cons
Management en IT landschap
Was this review helpful?Yes 7NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige en goede leerplek
Klantadviseur (Current Employee) –  Groningen9 July 2018
Ik heb en goede en duidelijke on the job training gehad, daardoor ben ik voorbereid de werkvloer op gegaan. Daardoor ben ik alweer 2 jaar werkzaam bij dit bedrijf.
Pros
Gratis fruit, gezellige collega's
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuk en leerzaam
Stagiaire afdelingen Uitkeren (Former Employee) –  Groningen14 June 2018
Leuke en leerzame bedrijf om stage te lopen. Jammer genoeg heb je niet veel doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Dit is de bedoeling
Uitkeringsdeskundige WW (Former Employee) –  Den Haag4 May 2018
Het is een fijne werkgever.Iedereen is heel behulpzaam en mensen zijn collegiaal.
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Werkzoekende 50+ op weg helpen en matchen
Jobcoach (Former Employee) –  Rotterdam24 April 2018
Voor mijn functie match ik werkzoekenden binnen de WW-dienstverlening met de vacatures van het Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR). Ik gaf voor mijn opdracht ondersteuning aan de doelgroep werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt waaronder voornamelijk de leeftijden 50+ en 60+. Mijn doelgroep bevat ook werkzoekenden die niet-digivaardig zijn, laaggeschoold en binnen de categorie lage-kans beroepen vallen.
Was this review helpful?Yes 2No 2Report
2,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Werk-privé-balans is lastig
Klant adviseur (Former Employee) –  Almere12 April 2018
Werk-privé-balans is lastig, hard werken voor redelijk loon
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Was een top baan en een top werkwver
Polisbeheerder (Former Employee) –  Utrecht (provincie)26 March 2018
Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt was ook een hele goede werkgever.
Pros
Doorgroei mogelijkheden
Cons
Functie verviel en werd overgenomen door de belastingdienst
Was this review helpful?YesNo 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gezellige sfeer
Medewerker uitkeringsadministratie (Current Employee) –  Arnhem26 March 2018
Ik heb altijd gewerkt op de backoffice . Ik heb nooit gewerkt bij het werkbedrijf
Pros
goed bereikbaar
Cons
geen
Was this review helpful?YesNo 1Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at UWV. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4,0
Based on 244 reviews
564
4126
340
27
17

Ratings by category

3,9Work/Life Balance
4,0Salary/Benefits
3,6Job Security/Advancement
3,3Management
3,8Culture