UWV Employee Reviews

Ratings by category
3,9Work-Life Balance
4,0Pay & Benefits
3,3Management
Showing all 243 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mooie tijd gehad
Intake specialist (Current Employee) –  Amsterdam22 February 2018
Ik werk al bijna 20 jaar bij het UWV en met groot plezier. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Alleen nu na bijna 20 jaar op kantoor ben ik toch op zoek naar iets nieuws. Wat dat dan is geen idee nog.
Was this review helpful?YesNo 2Report
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Slechte organisatie mede dankzij een hoop slechte leidinggevende en slechte management
Incassomedewerker (Former Employee) –  Rotterdam/ Amsterdam15 February 2018
Kwantiteit gaat boven kwaliteit. Een hoop ongeschoolde mensen die hier de leiding hebben. Autoritaire leidingshouding heeft hier de bovenhand. Een gebrek aan communicatieve vaardigheden. Salarissen zijn ondermaats. Positieve werkervaring gehad ? Nee !
Pros
Geen
Cons
Teveel om op te noemen
Was this review helpful?Yes 8No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
medior procesontwerper
Medior procesontwerper (Former Employee) –  Amsterdam12 February 2018
in tijdelijke part time baan begonnen, doorgegroeid in korte tijd naar genoemde functie. was er op mijn plaats gezien ik er alles in kwijt kon waar ik voor had geleerd en mijn levenservaring mijn eigen inzichten hierin kon uitvoeren.
Pros
kon ik alles van mezelf in uitvoering brengen
Cons
meer dan 40 uur per week
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Bedrijfscultuur en mogelijkheden
Uitkeringsdeskundige AW (Former Employee) –  Den Haag11 January 2018
UWV is een leuke verwerkgever om voor te werken. Het heeft een vrij open bedrijfscultuur. Het biedt haar medewerkers kansen en mogelijkheden om zich verder te kunnen ontwikkelen en/of ontplooien in zijn/haar werk. Dit door middel van interne- als externe cursussen of opleidingen.
Pros
Collega's, Redelijk open bedrijfscultuur, Interne mogelijkheden (doorgroei/opleiding)
Cons
Afhankelijk van regeringsbeleid, Lopen achter bij 'Het Moderne werken'
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zelfstandig opereren en bedrijven bezoeken
Senior bedrijfsadviseur/accountmanager Groot (Former Employee) –  Amsterdam4 January 2018
Zelfstandig naar bedrijven, arbeidsmarktkwesties bespreken, vacatures binnehhalen. Goede samenwerking met collega's, veel alleen op pad.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
goede werkgever
Adviseur Werk en Inkomen (Current Employee) –  Den Bosch28 December 2017
in het kader van de integrale activering wajong-gerechtigden klantgesprekken gevoerd en bemiddeld daar waar mogelijk naar re-integratietrajecten.
werkgever biedt prima voorwaarden tot het uitvoeren van dit werk.
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werkomgeving!
Leidinggevende adm. medewerkers (Former Employee) –  Hengelo OV15 December 2017
Bijna 12 jaar fluitend naar het werk geweest.
Tot de boventalligheids rondes en werkverandering.
van face to face naar telefonisch c.q. computer contact met de klant
Pros
de vrijheid en het familie gevoel
Cons
veranderingen laten doen door buitenstaanders
Was this review helpful?YesNo 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Uitstekende werkgever, goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.
Kwaliteitsadviseur BC&K uitkeren (Current Employee) –  Utrecht11 December 2017
UWV is een uitstekende werkgever. UWV is maatschappelijk betrokken en medewerkers hebben alle kansen om door te groeien binnen de organisatie, maar ook als je na een carrière bij het UWV besluit om buiten het UWV te gaan werken neem je een een vracht aan ervaring mee.
Er zijn goede arbeidsvoorwaarden en je werkt er in een prettige werkomgeving.

Het moeilijke van mijn baan is om medewerkers bewust te maken dat kwaliteit niet iets is wat je er bij doet, maar dat kwaliteit in jezelf ziet en dat kwaliteit van ons allemaal is en niet alleen van een aparte groep.

Het leuke van mijn baan is te veel om op te noemen, je werkt zowel met management als met de medewerkers op de werkvloer. Daardoor krijg je oog voor de dagelijkse werkelijkheid en kan je de kwaliteitsvisie zo dicht mogelijk bij de dagelijkse werkelijkheid brengen.
Pros
Maatschappelijk betrokken en doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?YesNo 2Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Positieve, gezellige en vertrouwde gevoel
Werkcoach (Former Employee) –  Arnhem Zuid27 November 2017
Ik ben bij het toenmalige CWI begonnen als stagiaire. Ik ben binnen een jaar gevraagd terug te komen maar dan in dienst als werkcoach, tijdens mijn studie, bij het UWV Werkbedrijf.
Ik mocht aan de slag bij het jongerenloket, doelgroep jongeren tot 27 jaar uit verschillende gemeentes.
Pros
Beheren van mijn eigen klantenbestand
Cons
Tijdelijke aanstelling
Was this review helpful?YesNo 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fijne werkomgeving, professionals met een proactieve werkhouding Wet en Regelgeving handhaven in heldere afspraken vastleggen waarin ook de menselij
adviseur werk / handhaver (Former Employee) –  Zaandam22 November 2017
Fijne werkomgeving, professionals met een proactieve werkhouding
Wet en Regelgeving handhaven in heldere afspraken vastleggen waarin ook de menselijke maat door beide partijen onderschreven wordt.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een prettige werkplek, no nonsense mentaliteit met respect voor elkaar.
adviseur Werk (Former Employee) –  Utrecht (provincie)14 November 2017
Een organisatie waar je vrij bent, zelfstandig en toch samen werkt.
Een typische werkdag begint met het werkoverleg gevolgd door
klantondersteuning het coachen van collega's, gezellig bijpraten, verwerken van gegevens in het systeem en doornemen van de dag van morgen. Hier vind je dat wat menig medewerker wenst, een manager waarmee je dagelijks de dingen van de dag kan
bespreken die met je meedenkt en aandacht heeft voor jou als
persoon. Uitdaging van de baan is het werken met mensen, ieder is anders. Prettige van deze baan is dat ik gebruik kon maken van Wet en regelgeving om mijn doelen te bereiken.
Pros
Continu leren
Cons
tijdelijk contract
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een leerbedrijf waar ik daadwerkelijk veel heb geleerd
Klantadviseur (Current Employee) –  Groningen13 November 2017
Onder deskundige begeleiding heb ik hier de fijne kneepjes geleerd van het klantgericht mensen telefonisch te woord te staan. hierbij sterk rekening houdend met gestelde targets (gesprekstijden, klanttevredenheid, professionalisme).

Verschillende opleidingen gedaan en zodoende veel specifieke kennis opgebouwd van werknemersverzekeringen en volksverzekeringen.
Pros
Fijne sfeer op de werkvloer, goede inroostering.
Cons
Erg hoge werkdruk. Geen toekomstperspectief.
Was this review helpful?Yes 5No 5Report
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Afschuwelijke bedrijfscultuur
ICT (Former Employee) –  Amsterdam10 November 2017
Negatief, afkeer van verandering, bijzonder onprofessioneel management en niet functionerende medewerkers blijven zitten waar ze zitten. Echt een afschuwelijke tijd gehad. Ik raad je af hier aan de slag te gaan, verspilling van je tijd.
Was this review helpful?Yes 15No 2Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
veel standaard werkzaamheden
claim beoordelaar WW (Former Employee) –  Dordrecht9 November 2017
veel geleerd over regel en wetgeving arbeidsrecht, gezellige collega's, goed te bereiken
Pros
veel zelfstandigheid in het werk
Cons
eenzijdig werk, geen mogelijkheid tot vaste aanstelling
Was this review helpful?Yes 1No 2Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
productieve en gezellige sfeer
klantadviseur (Current Employee) –  Roermond30 October 2017
voldoende ruimte tot zelfontplooiing
meedenkend in groeiproces
meewerkend in groeiproces
betrouwbaar
Pros
voldoende aanbod workshops
Cons
flexplekken
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en gezellige omgeving om deel van uit te maken
Administratief medewerkster (Former Employee) –  Amsterdam27 October 2017
Ik heb voor deze overheidsinstelling veel opdrachten mogen uitvoeren, en heb dit altijd met veel plezier gedaan. Ik denk dat het ook te maken heeft met het gevoel wat je krijgt als je deel mag uit maken van z'on groot familie.
Pros
Af en toe samen uit eten...daardoor leer je elkaar anders kennen
Cons
kan ik niet bedenken
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
1,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Slecht
Klantmanager WIA (Former Employee) –  Rotterdam26 October 2017
Kan wel wat beter worden omgegaan met zwangere vrouwen, slechte sfeer, vrouwelijke collega was nog al wat hand tastelijk, hatelijke sfeer.
Was this review helpful?Yes 4NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Werkomgeving
Administrateur (Former Employee) –  Amsterdam12 October 2017
Een fijn bedrijf om te werken. Over het algemeen is alles prima georganiseerd, en erg leuke collega's.
Pros
flexibele werktijden
Cons
soms ietwat chaotisch
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Sociale werkplaats
Release manager IT (Current Employee) –  Amsetrdam2 October 2017
Er heerst binnen het UWV een cultuur wat lijkt op een sociale werkplaats. Mensen begeleiden en niet onder druk zetten. Inspanningsverplichting ipv resultaatverlichting. Managers schuiven elkaar de functies/rollen toe. Organisatieverandering gaat gepaard met jarenlange geduld en verkwisting van gemeenschapsgeld. Diverse systemen zijn al afgeschreven voordat ze Live gaan.
Pros
Goede beloningsstructuur
Cons
Vriendjespolitiek, achterkamer politiek en slappe houding binnen de organisatie
Was this review helpful?Yes 6No 2Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Professioneel en veelzijdig
Administratief medewerker ziektewet (Former Employee) –  Arnhem25 September 2017
• Advies en begeleiding geven aan de klant zowel per mail als
telefonisch
• Verzorgen van de ziekteverzuimregistratie
• Planning, signalering, bewaking
• Toestemming geven tot betaling
• Werkinstructies schrijven, herschrijven
Pros
Arbeidsvoorwaarden
Cons
Soms een stroopverbinding
Was this review helpful?Yes 1No 2Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at UWV. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4,0
Based on 243 reviews
564
4125
340
27
17

Ratings by category

3,9Work/Life Balance
4,0Salary/Benefits
3,6Job Security/Advancement
3,3Management
3,8Culture