UWV Employee Reviews

Ratings by category
3,9Work-Life Balance
4,0Pay & Benefits
3,3Management
Showing all 244 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Professioneel en veelzijdig
Administratief medewerker ziektewet (Former Employee) –  Arnhem25 September 2017
• Advies en begeleiding geven aan de klant zowel per mail als
telefonisch
• Verzorgen van de ziekteverzuimregistratie
• Planning, signalering, bewaking
• Toestemming geven tot betaling
• Werkinstructies schrijven, herschrijven
Pros
Arbeidsvoorwaarden
Cons
Soms een stroopverbinding
Was this review helpful?Yes 1No 2Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leerzaam, uitdagend
Procesbegeleider (Former Employee) –  Leeuwarden4 September 2017
Een leerzame, uitdagende dag met de juiste mate van verantwoordelijkheid. Prettig contact met collega's en externe contacten.
Pros
Eigen werkplek
Cons
Veel rumoer vanaf de overige afdelingen
Was this review helpful?YesNo 4Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
veel geleerd
Uitkeringsdeskundige WW (Former Employee) –  Hengelo OV30 August 2017
Ik heb veel geleerd bij UWV over het aanvragen van een WW-uitkering van A tot en met Z. Er komt heel veel bij kijken op verschillende gebieden zoals bijvoorbeeld beslaglegging en beoordelen van opzegtermijn, arbeidsovereenkomst en het berekenen van dagloon en toeslag.
Was this review helpful?Yes 4No 3Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Prima werkplek, goede werkgever
Administrateur VFV (Former Employee) –  Utrecht15 August 2017
Werkzaamheden waren afgestemd op mijn kennis en ervaring.
Pros
Volledige vergoeding woon-werkverkeer (OV)
Cons
te weinig mogelijkheden voor doorgroei naar vast dienstverband
Was this review helpful?Yes 2No 2Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
gezellige collega's en interessante klanten
werk coach (Former Employee) –  Haarlem2 August 2017
Dagelijks voerde ik gesprekken met klanten. Mijn taak is hen ondersteunen bij de zoektocht naar werk. Hierbij is adviseren, motiveren en goed luisteren heel belangrijk. Hier ben ik dan ook sterk in gegroeid.
Het geeft veel voldoening als het lukt om mensen te motiveren en te inspireren.
Was this review helpful?Yes 1No 2Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
laagdrempelige horizontale bedrijfscultuur
Administratief medewerker (Former Employee) –  Groningen28 July 2017
Aantrekkelijke grote werkgever met gelimiteerde doorgroei mogelijkheden door beperktheid aan functies en bescheiden uitwisseling met andere organisaties.
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Bedrijf met doorgroeimogelijkheden
Teammanager (Former Employee) –  Maastricht/Heerlen25 July 2017
Een uitdagend bedrijf waar veel deskundigheid is vereist.
Pros
Goed salaris
Cons
Te veel reorganisaties
Was this review helpful?YesNo 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mijn droombaan maar helaas is dit voorbij.
Receptioniste/telefoniste (Former Employee) –  Assen,Groningen8 July 2017
Met allerlei soorten mensen omgaan geen dag was gelijk. Dat heeft mij veel gebracht. Toen was ik nog nodig nu zit ik thuis.
Pros
Veel mensen leren kennen en mijn sociaal netwerk is erg uitgebreid.
Cons
toenemende agressie van klanten en mensen werden er niet makkelijker op al die jaren.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Teamverband was goed werksfeer was uitstekend
Secretaresse/administratief medewerkster (Former Employee) –  Hellevoetsluis7 July 2017
Ik heb het onwijs naar mn zin gehad bij het uwv maar helaas moesten ze sluiten
Pros
Alles
Cons
Geen
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ambtelijke organisatie met veel verbetermogelijkheden
Beslisser Claim Ontslag WW (Former Employee) –  Groningen7 July 2017
Een goede werkgever maar te weinig wendbaar voor mijn gevoel over hoe je je moet opstellen als werkgever en als voorbeeld voor de maatschappij.
Pros
Goede arbeidsvoorwaarden
Cons
Weinig doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?YesNo 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werk omgeving, en een bedrijf waar je verder kan doorgroeien.
Invorderaar (Former Employee) –  Amsterdam28 June 2017
Leuke ervaring, en mooi meegenomen. Hier krijg je veel trainingen waardoor je verder kan doorgroeien.
Was this review helpful?Yes 3No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
productieve en gezellige werkomgeving
Medewerker Uitkeren (Former Employee) –  Heerlen28 June 2017
prettige werkgever, goed salaris, leuke werksfeer.
Cons
geen vaste aanstelling na bijna 14 jaar bij UWV gewerkt te hebben(met draaideur contructie)
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Prettig werksfeer
Administratief medewerker orderadministratie (Former Employee) –  Alkmaar19 June 2017
Was een tijdelijke baan met simpele administratieve werkzaamheden en prettig werksfeer
Pros
Fijne bedrijf
Cons
Vaste werktijden
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
officemanager
Klanten contact centrum UWV (Former Employee) –  Rotterdam13 May 2017
Dagelijks belast met de chaos die er doorgaans heerste. Onvrede onderling maakte vaak de sfeer gespannen. Ondanks dat werden de werkzaamheden perfect gezamenlijk uitgevoerd.
enerzijds soepele leiding, en kreeg iedereen de vrije hand, maar bij stress was er geen sprake meer van soepelheid. Onredelijke houdingen naar elkaar toe was daar heel normaal.
Ik heb een en ander administratief gezien aan gepast om het overzichtelijk te krijgen.
Dit is echter niet gelukt omdat zij zelf daar meer een nonchalante houding hadden.
Pros
altijd gratis lunch en onvoorspelbare directrice, die soms ineens de hele ploeg mee naar het cafe nam
Cons
ze zijn niet echgt collegiaal
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
goede werksfeer
Administratief medewerkster (Former Employee) –  Amersfoort10 May 2017
goede werksfeer, goede ontwikkelingsmogelijkheden.
goede arbeidsvoorwaarden.
Pros
goede arbeidsvoorwaarden en gratis ov vervoer
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Uitkeringsdeskundige WW bij UWV
Uitkeringsdeskundige WW bij UWV (Former Employee) –  Arnhem Zuid7 May 2017
Ik heb in de jaren veel geleerd over de regels van de WW, de acceptatieprocedure, de berekening van de hoogte van de uitkering (eventueel in combinatie met inkomsten) en alle mutaties die zich tussentijds kunnen voordoen.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ik heb hier veel mogen leren.
Verzuimbeheerder (Former Employee) –  Heerlen18 April 2017
Het begon allemaal geweldig. Super leidinggevende. Super salaris en super leuk werk. Echter tijdens de training viel het niveau qua inwerken voor mij erg tegen. Ook beviel de sfeer me niet. Met sommige collega's een leuke band gekregen. Maar sommige andere collega's waren te dominant voor mij. Hierdoor werd de sfeer voor mij behoorlijk verpest.
Pros
Mijn eerste leidinggevende was top!
Cons
Geen goede inwerkperiode/ training.
Was this review helpful?Yes 4No 2Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
organisaties van feesten
Cateringmedewerkster (Former Employee) –  UWV in Utrecht.18 April 2017
leidinggevende voor alle activiteiten,bruiloften,verjaardagen,alle activiteiten.
Pros
voor alles klaar staan.
Cons
tegenzin.
Was this review helpful?YesNoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuke afwisselende baan
Handhavingsdeskundige (Current Employee) –  Groningen10 April 2017
Leuke afwisselende baan. Elke dag is anders. Ik vorder de uitkering terug en zo nodig leg ik boetes of waarschuwingen op.
Was this review helpful?Yes 1No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en prettige werksfeer.
Adviseur Intensieve Dienstverlening / Werkcoach (Former Employee) –  Amersfoort / Almere5 April 2017
UWV Werkbedrijf heb ik ervaren als een goede werkgever. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen en ruimte voor eigen initiatief. Als adviseur intensieve dienstverlening (werkcoach) mooie resultaten kunnen bereiken voor de cliënten. Ik heb diverse doelgroepen begeleid met een werkloosheidsuitkering. Mensen handvatten aangereikt, in het kader van intensieve dienstverlening en trainingen. Door talenten zichtbaar te maken te bespreken en om te zetten in een plan van aanpak heb ik mooie resultaten samen met de cliënten kunnen bereiken.De diversiteit aan klanten, kansen benutten en mogelijkheden in beeld brengen geven mij energie. Enthousiasmeren is een van mijn kernkwaliteiten, om mensen mee te nemen in de verandering die nodig is om te participeren in de samenleving en klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Dat laatste is essentieel en heeft geresulteerd in werk voor de cliënt. en dat geeft voldoening.
Was this review helpful?Yes 5NoReport
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at UWV. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4,0
Based on 244 reviews
564
4126
340
27
17

Ratings by category

3,9Work/Life Balance
4,0Salary/Benefits
3,6Job Security/Advancement
3,3Management
3,8Culture