UWV Employee Reviews in Groningen

Found 27 reviews matching the search See all 252 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Informele werksfeer, steeds meer op cijfers gericht
Medewerker (Former Employee) –  Groningen (stad)2 October 2019
Leuke collega's, veel ontwikkelmogelijkheden.
Net als bij veel grote bedrijven wordt goed naar de werkvloer luisteren en kwaliteit voor de klant houden steeds moeilijker door toenemende automatisering.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en verantwoordlijk werk met veel gezellige collega’s
Callcenter medewerkster (Former Employee) –  Groningen28 May 2019
Veelzijdig mensen werk ,
Het oplossen van problemen mbt uitkeringen van klanten.
De klant informeren wat te doen
Pros
Gratis stoelmassage
Cons
Korte pauzes
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Mooie kantoorbaan waarbij juridische en sociale skills samenkomen
Medewerker Bezwaar (Former Employee) –  Groningen17 January 2019
Het is dat ik geen vast contract heb kunnen krijgen bij UWV Groningen, anders had ik er langer gewerkt! Dit heeft voornamelijk te maken met het budget dat jaarlijks wordt vastgesteld (door het Rijk) en dat het budget steeds kleiner wordt ook door digitalisering van het juridische werk. UWV heeft een grotere flexibele schil hierdoor nodig, vaste contracten geven helpt hierbij dan niet.

Wat ik fijn vond aan mijn werk als medewerker bezwaar:
- leuk jong team;
- eigen verantwoordelijkheid over dossiers/klanten;
- uitzoekwerk;
- direct klantcontact, telefonisch of op kantoor;
- klanten toch nog kunnen helpen ook al zien zij door de bomen het bos niet meer;
- fouten van onze kant nog kunnen herstellen;
- uitleg geven over de gang van zaken en klant toch nog een stukje op weg helpen als zij niet meer door UWV geholpen kunnen worden!
Pros
Flexibele kantoor uren en thuiswerken
Cons
Geen mogelijkheid tot vast contract en daardoor ook geen doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 11NoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
dankbaar werk met haalbare doelen
Adviseur Werk (Former Employee) –  Groningen (stad)26 November 2018
Als Adviseur Werk bij UWV is het belangrijk om het doel in het oog te houden, de klant moet zichzelf weer gaan helpen, UWV heeft als taak hierbij slechts te ondersteunen. Dit coachende gaat mij goed af
Pros
goed team
Cons
buiten het team veel eilandjes
Was this review helpful?Yes 2No 4Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige en goede leerplek
Klantadviseur (Current Employee) –  Groningen9 July 2018
Ik heb en goede en duidelijke on the job training gehad, daardoor ben ik voorbereid de werkvloer op gegaan. Daardoor ben ik alweer 2 jaar werkzaam bij dit bedrijf.
Pros
Gratis fruit, gezellige collega's
Was this review helpful?Yes 3No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuk en leerzaam
Stagiaire afdelingen Uitkeren (Former Employee) –  Groningen14 June 2018
Leuke en leerzame bedrijf om stage te lopen. Jammer genoeg heb je niet veel doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een leerbedrijf waar ik daadwerkelijk veel heb geleerd
Klantadviseur (Current Employee) –  Groningen13 November 2017
Onder deskundige begeleiding heb ik hier de fijne kneepjes geleerd van het klantgericht mensen telefonisch te woord te staan. hierbij sterk rekening houdend met gestelde targets (gesprekstijden, klanttevredenheid, professionalisme).

Verschillende opleidingen gedaan en zodoende veel specifieke kennis opgebouwd van werknemersverzekeringen en volksverzekeringen.
Pros
Fijne sfeer op de werkvloer, goede inroostering.
Cons
Erg hoge werkdruk. Geen toekomstperspectief.
Was this review helpful?Yes 5No 5Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
laagdrempelige horizontale bedrijfscultuur
Administratief medewerker (Former Employee) –  Groningen28 July 2017
Aantrekkelijke grote werkgever met gelimiteerde doorgroei mogelijkheden door beperktheid aan functies en bescheiden uitwisseling met andere organisaties.
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ambtelijke organisatie met veel verbetermogelijkheden
Beslisser Claim Ontslag WW (Former Employee) –  Groningen7 July 2017
Een goede werkgever maar te weinig wendbaar voor mijn gevoel over hoe je je moet opstellen als werkgever en als voorbeeld voor de maatschappij.
Pros
Goede arbeidsvoorwaarden
Cons
Weinig doorgroeimogelijkheden
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leuke afwisselende baan
Handhavingsdeskundige (Current Employee) –  Groningen10 April 2017
Leuke afwisselende baan. Elke dag is anders. Ik vorder de uitkering terug en zo nodig leg ik boetes of waarschuwingen op.
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Uitdagende baan
Beslisser aanvraag WW op recht, duur en hoogte. (Former Employee) –  Groningen3 March 2017
De baan was uitdagend omdat er een goede balans was tussen klantcontact, administratie en de opgedane juridische kennis uit te voeren.Het contact met mijn collega 's was heel positief. Ik ben goed in staat een team mee te nemen naar bepaalde waarden waarmee ik de doelen van het bedrijf in het vizier houd.
Pros
Redelijk vrije invulling van werktijden.
Cons
Helaas geen contractverlenging.
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Aangenaam team
Medewerker P&O (Former Employee) –  Groningen28 February 2017
In de zomer bijspringen op een afdeling met hoge werkdruk.
Ik voelde mij hier erg welkom en gewaardeerd.
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werkomgeving met de nadruk op ontwikkeling
Klantadviseur (Former Employee) –  Groningen3 January 2017
Binnen het UWV heb ik de mogelijkheid gehad mijn MBO3 opleiding Klantencontacten en M(H)BO4 opleiding Contact Center Teamleider te volgen. Naast een grote verrijking op het carrièregebied, ook zeer goed geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Elke dag met veel plezier naar mijn werk gegaan. Mede door mijn fijne collega's. En binnen mijn werkzaamheden stond de klant voorop. Ik had echt het gevoel dat ik iets kon betekenen, dat de klanten kon helpen in hun financiële situatie. Bijvoorbeeld in het melden van mogelijke verbeteringen maar ook door het verstrekken van voor de klant relevante informatie.
Was this review helpful?Yes 5No 3Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Huiskamer
Re-ingratiebegeleider ZW-Arbo (Former Employee) –  Groningen7 December 2016
Ongeveer 4.5 jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij het UWV. Ik heb mij in verschillende functies kunnen uitdrukken en ik ben uiteindelijk op de afdeling SMZ van het UWV geëindigd als Re-integratiebegeleider ZW-Arbo.
De werksfeer is altijd goed geweest ook in enorme drukke tijden.
Op de afdeling ZW-Arbo heb ik veel kunnen leren. Een functie die in lijn ligt met mijn opleiding maar die een andere houding van mij vraagt dan ik op de uitkeringsafdelingen heb laten zien. Al vrij snel heb ik mij kunnen omtoveren tot een klantgerichte Re-integratiebegeleider door de goede ondersteuning van mijn collega's. Ik heb veel van hen geleerd.
Een enorme leerzame en leuke periode heb ik doorgemaakt bij het UWV.
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve werkomgeving
Adviseur Werkgeversdiensten (Current Employee) –  Groningen Stad3 November 2016
Productieve werkomgeving met veel diversiteit en dynamiek.
Was this review helpful?YesNoReport
3,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
fijne werksfeer
Klantcontact Adviseur (Former Employee) –  Groningen Stad10 May 2016
Tijdens de opleiding als klantcontact adviseur veel ervaring opgedaan.
Werken met verschillende systemen.
Telefonisch contact met klanten gehad en administratieve werkzaamheden genoteerd
Pros
Leuke collega's
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Het werk is topsport maar de beloning en ondersteuning zijn er ook naar
Klantenservice medewerker (Former Employee) –  Groningen11 March 2016
Het is een goede werkgever die het welzijn van zijn medewerkers erg belangrijk vindt. Zo wordt er niet gepest, zero tolerance beleid. Ik heb mijzelf er communicatief goed kunnen ontwikkelen. Teamleiders en directie en medewerkers werken samen geen kloof.
Het moeilijkste van de baan is dat je heel productief moet zijn je hebt pauzes maar daaromheen wordt er verwacht dat je in de lijn zit. Alles wordt geregistreerd en daarover moet je dan verantwoording afleggen. Je gesprekken mogen niet te lang zijn en de klanttevredenheid moet meer dan tevreden zijn. Je moet er geen moeite mee hebben om geen privacy te hebben. Elk gesprek kan worden meegeluisterd.
Wat leuk is aan de functie, de collega's. Het is een hele fijne werkomgeving en je spreekt veel verschillende klanten. Je wordt goed opgeleid en begeleid je gaat dan klantvragen via telefoon maar ook via de mail beantwoorden.
Pros
Goede werksfeer wekelijks gratis fruit en goede waardering
Cons
hoge werkdruk
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en op hoog niveau werkend bedrijf met een positieve en gezellige bedrijfsomgeving
Klantadviseur (Former Employee) –  Groningen, GR28 September 2015
Productieve en op hoog niveau werkend bedrijf met een positieve en gezellige bedrijfsomgeving.
Was this review helpful?Yes 2NoReport
5,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fijne werksfeer
Uitkeringsdeskundige WW (Current Employee) –  Groningen, GR14 September 2015
Een fijne werkomgeving.
Positief ervaren en veel geleerd. Veel mogelijkheden om te ontwikkelen alleen is daar niet altijd tijd voor.
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
4,0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
goede sfeer onder collega's
Eerstelijnsmedewerker Uitgaande Telefonie (Former Employee) –  Groningen, GR8 August 2015
goed luisteren en feedback geven, mensen altijd vriendelijk bejegenen
Was this review helpful?YesNoReport
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at UWV. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

3,9
Based on 252 reviews
564
4129
342
29
18

Ratings by category

4,0Work/Life Balance
4,0Salary/Benefits
3,5Job Security/Advancement
3,3Management
3,8Culture