VDAB Reviews

19 reviews gevonden voor deze zoekopdracht Bekijk alle 20 reviews
Sorteer op: Relevantie | Beoordeling | Datum
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Geen doorstroming
Facility Manager (huidige medewerker) –  Antwerpen (provincie)28 januari 2019
Geen job met doorgroeimogelijkheden of voldoende vooruitzichten/alternatieven
Pluspunten
Maaltijdcheques, vakantie
Minpunten
Helikopterzicht (geen)
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
goeie samenwerking
opleiding bachelor opvoedster (voormalige medewerker) –  Gent12 oktober 2018
De stageplaatsen waren uitstekend
Wat me bevalt is de begeleiding, wat me niet bevalt is dat je toch hard moet werken en geen loon of vergoeding ontvangt. Je blijft in het statuut werkloze en voor een alleenstaande ouder s dit financieel zeer zwaar
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Overheidsdienst
Administratief medewerker (huidige medewerker) –  Antwerpen22 augustus 2017
Bij mijn overgang naar VDAB werd geen rekening gehouden met reeds opgedane werkervaring. Door de opgelegde interne criteria om te solliciteren voor verschillende functies is het niet mogelijk voor mij om door te groeien. Er kan enkel gekeken worden naar diploma vereisten en niet naar verworven competenties.
Pluspunten
Goede work-life balance
Minpunten
Geen doorgroeimogelijkheden
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
goed
Administratief bediende (voormalige medewerker) –  Antwerpen27 maart 2017
Vdab is een goede start en helper naar het zoeken van werk.
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 2Rapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Opleiding
leerling (voormalige medewerker) –  Leuven2 december 2016
• Loonadministratie
• sociale wetgeving
• loonberekening
• HRM
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Goede ondersteuning en begeleiding
Opleiding als onderhoudstechnicus (PLC) (huidige medewerker) –  Hasselt België20 mei 2016
Aangename sfeer, uitstekende mogelijkheid tot bijscholing
Was deze review waardevol?Ja 3NeeRapporteren
3,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
opleiding
opleiding schilder-behanger (voormalige medewerker) –  Middelkerke1 mei 2016
heb geleerd hoe te schilderen, zelfs al was het maar voor enkele maanden en maar 2 dagen per week
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Aangename werkomgeving
Stage (voormalige medewerker) –  Sint-Niklaas, VLG14 januari 2016
Ik stond voornameljk voor het onthaal in, heel tof, verschillende mensen, direct contact met de mensen was het leukste. Deed ook ondersteunend werk voor de administratie. Heel toffe groep waar ik in terecht kwam. Ik werd overal bij betrokken, behandelden mij echt als collega en niet als gewoonweg stagair. Ze gaven me de mogelijkheid om te laten zien dat ik zelfstandig kan werken. Het leren omgaan met de mensen op menselijk vlak was een uitdaging, daar ik de laatste 10 jaar in de haven heb gewerkt, dus ook het moeilijkste maar viel enorm mee. Ik kwam in een onbekende sector voor mij terecht en kan er alleen maar positief over zijn! Chapeau voor alle medewerkers van VDAB! Respect!
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
plezante sfeer
Magazijnmedewerker (huidige medewerker) –  Haasrode, VLG22 juni 2015
Heel goed bedrijf waar je veel kunt leren.
Goede opvolging als er iets is zeggen ze het
Pluspunten
goede opvolging
Minpunten
te weinig werk soms
Was deze review waardevol?Ja 2Nee 2Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Reeds bijna 18 jaar tewerkgesteld
Consulent werkzoekenden- werkgevers (huidige medewerker) –  Gent, VLG29 mei 2015
VDAB is mijn inziens een goede werkgever. Ik ben reeds 18 jaar tewerkgesteld maar wens voor mijn tweede helft van mijn loopbaan een nieuwe uitdaging aan te gaan bij een nieuwe werkgever met misschien een andere doelgroep.
Ik heb steeds een fijn contact gehad met de collega's maar sta natuurlijk open om nieuwe mensen te leren kennen.

Soms heb ik het gevoel te willen werken met een andere doelgroep, werkzoekenden en werkgevers zijn mij reeds bekend. Misschien komen de werknemers ook eens aan de beurt?
Pluspunten
Arbeidsregime
Minpunten
overheid, te weinig zelf kunnen inbrengen
Was deze review waardevol?Ja 3Nee 1Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
VDAB is a productive and engaging workplace
Employment consultant (huidige medewerker) –  Bilzen, VLG29 april 2015
VDAB is a government organisation within the department of labour that addresses issues pertaining to unemployment and job training. My function is to render mediation, consultancy and coaching services to employers, employees and job-seekers with regards to placement and recruitment within the Belgian labour market. I'm currently in charge of new-comers (clients with a migration background).

This job is challenging because most of my clients are foreigners who are therefore unfamiliar with Belgium. Most of them do not speak the required languages and need to be trained in basic language skills. Those with diploma's acquired them elswhere but these often fail to meet the Belgian standards. Moreover, a large number of them are burdened with compounding difficulties such as asylum procedures, illiteracy, poverty, lack of a supporting network of friends and family etc.

In order to achieve the required results, I consolidate with partner organisations such as the reception bureau (Onthaalbureau), bureau for language assessment (Huizen van het Nederlands), social services (OCMW), adult education institutions (PCVO, CBE), VDAB centres for job-training etc. The hardest part of the job is convincing employers to take on my clients. Employers are generally resilient towards employing foreigners due to the aforementioned issues. The most enjoyable part of my job is the cultural diversity of my clientele. I represent more than 40 different nationalities and bearing witness to their experiences is akin to a journey around the globe. In this sense, my job is very culturally illuminating
  meer... and enriching.  minder
Pluspunten
Flexible hours, meal tickets, hospital insurance, travel compensation, excellent training opportunities during working hours, 35 days paid holiday
Minpunten
Long hours, excessive registration, administration and statistical documentation, constant changes in migration and labour policies
Was deze review waardevol?Ja 1NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
productieve en gezellige werksfeer
Start opleiding medewerker boekhouden (huidige medewerker) –  Brugge, VLG18 maart 2015
een leuke werksfeer is heel belangrijk voor mij, goed omgaan met de collega's. ook een bedrijf in groei is positief.

doorgroeimogelijkheden door externe of interne opleidingen
Was deze review waardevol?JaNeeRapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
heel gezellig voor daar te werken
schoonmaakster vervanging (voormalige medewerker) –  Aalst, VLG13 maart 2015
ik heb daar veel ervaring op gedaan daarmee ik volledig mijn eigen baas was alle dagen waar tof om de klanten te bedienen soms waren het wel veel uren werken per dag zoals er iets georganiseerd word en dat was wekelijks in de weekends
Pluspunten
had daar mijn eten en drinken en ze aanvaarden me daar met open armen de klanten
Minpunten
soms te lang moeten werken en s'morgen er weer vroeg staan
Was deze review waardevol?Ja 2NeeRapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Opleiding Administratief Medewerker
Opleiding Administratief Medewerker (voormalige medewerker) –  Peer28 januari 2014
Opleiding gevolgd

Veel bijgeleerd. De groep was aangenaam
Was deze review waardevol?Ja 16Nee 6Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Een zeer gevarieerd publiek
Instructeur NT2 (voormalige medewerker) –  Brussel, Gent, Dendermonde, Kortijk, Brugge2 augustus 2013
Een typische dag bestaat uit uit aanleren van woordenschat en grammatica via lesopdrachten en rollenspel.
Ik leerde om samen met collega's inventieve strategieën te ontwikkelen om de materie voor de cursisten begrijpbaar te maken.
Het moeilijkste was die cursisten die ondanks de geleverde inspanningen niet slaagden te moeten loslaten maar anderzijds gaf het heel veel voldoening om veel andere toch verder te kunnen oriënteren naar een vervolgcursus.
Pluspunten
het zelf prioriteiten kunnen leggen
Minpunten
onzekerheid naar volgende opdracht toe
Was deze review waardevol?Ja 20Nee 7Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
aangename sfeer
administratief medewerkster (voormalige medewerker) –  administratief bediende18 september 2012
Het was zeer aangenaam om in dit bedrijf te werken. iedereen is daar heel vriendelijk en ik had ook zeer toffe collega's waardoor ik altijd heel graag kwam werken.
Pluspunten
leuke en attente collega's
Was deze review waardevol?Ja 12Nee 4Rapporteren
5,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
TE WAARDEREN COLLEGIALITEIT
CONSULENT TEXTIEL (voormalige medewerker) –  GENT EN ANTWERPEN11 september 2012
Typische dag,Het geluk zit hem in de kleine dingen:de geboorte van een kind bij een collega -een verjaardagsdrink
Wat geleerd:vakkundigheid door de jaren,u inleven in de situatie van de werkzoekende persoon met zijn/haar achtergrond.
Directie,een receptie aangeboden door de directie zomaar om de riemen eventjes los te laten
Mijn collega's,Heb steeds een fijne collegialiteit mogen kennen.
Samenwerking en vriendelijkheid
Het moeilijkste van de baan,Onwillige werklozen proberen aansporen tot solliciteren.De onwil van sommigen leidt evenwel tot een schorsing- hoezeer men zich als consulent inspant om die persoon te helpen.Iemand schorsen is nooit leuk.
Het leukste van mijn baan:Het heeft me in de meeste gevallen steeds zeer verheugd om werkzoekenden in te lichten omtrent hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt in functie van hun opleiding.Gediplomeerden maken steeds de beste kans.Laaggeschoolden heb ik steeds aangespoord tot het volgen van een voor hem/haar specifieke en passende opleiding;wat in vele gevallen toch mocht leiden tot een vaste tewerkstelling.
Pluspunten
voorafgaand aan een grote vergadering, of tussendoor broodjes welke worden aangeboden met lekkere koffie of thé.geen alcohol !
Minpunten
geen warme maaltijden meer op het werk
Was deze review waardevol?Ja 9Nee 8Rapporteren
4,0
Werk-privé-balans
Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur
Gezellige werksfeer
Poetsmedewerker (voormalige medewerker) –  Turnhout16 mei 2012
Ik heb de vorige twee zomervakanties 4 weken bij de VDAB gewerkt als poetsmedewerker en was zeer tevreden over de sfeer op de werkvloer. Je wordt goed begeleid en eens je alles door hebt kun je op eigen benen aan de slag. Toffe collega's en goede werkuren voor studenten die van hun dag willen genieten. Geen zwaar werk en wordt toch goed uitbetaald. Zeer tevreden over mijn ervaringen.
Pluspunten
uren, loon
Was deze review waardevol?Ja 15Nee 8Rapporteren

Zie meer reviews over VDAB

Je kan het volgende proberen:

Claim deze Bedrijfspagina

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij VDAB. Onze community staat klaar om te antwoorden.

Stel een vraag

Algehele waardering

4,1
Gebaseerd op 20 reviews
57
48
35
20
10

Waarderingen per categorie

3,9Werk-Privé Balans
3,5Compensatie/Arbeidsvoorwaarden
3,4Doorgroeimogelijkheden
3,6Management
3,8Bedrijfscultuur

Reviews over VDAB gesorteerd op locatie