- Nederlands
- Français
- Deutsch
- English
- Nederlands
- Français
- Deutsch
- English
Werkgeversaccounts beheren in Groepen
In dit artikel lees je hoe je je organisatie op Indeed vindt en beheert. Ook leer je hoe je schakelt tussen groepsniveaus en hoe machtigingen werken. Je leert hoe je gebruikers en werkgeversaccounts toevoegt, uitnodigingslinks gebruikt en de toegang voor verschillende groepen beheert. Ook lees je hoe je groepen beheert door de naam te wijzigen, ze te verplaatsen, te archiveren of te verwijderen. Dit kan één voor één of in bulk.
Je organisatie vinden
- Log in op je werkgeversaccount.
- Klik of tik op het persoonspictogram.
- Kies Groepen.
- Als je dit niet ziet, kies dan Gebruikers.
- Op de pagina voor gebruikersbeheer vind je de hiërarchie in de bovenste navigatiebalk
Wisselen van groepsniveau
Je organisatie kan maximaal zes niveaus hebben. Je kunt ertussen schakelen.
Als je toegang hebt tot meer dan één hiërarchie, kun je op deze pagina ertussen schakelen. Je kunt de niveaus ook wijzigen via het tabblad Organisatie bovenaan je werkgeversaccountpagina. Gebruik de navigatiebalk om te schakelen tussen de hoofdadverteerder, groepsniveau één of andere hogere groepen.
Gebruikers aan groepen toevoegen
Gebruikers kunnen aan één of meer werkgeversaccounts worden toegevoegd.
Zo voeg je een gebruiker toe:
- Kies de juiste groep op de pagina Groepen.
- Ga naar de pagina Gebruikers.
- Klik of tik op Gebruikers toevoegen.
- Voer hun gegevens in.
- Kies hun toegangsniveau.
- Klik of tik op Nieuw gebruikers opslaan en op de hoogte stellen.
Volgende stappen
- Gebruikers ontvangen een e-mail.
- Nieuwe gebruikers moeten binnen 15 dagen een account aanmaken.
- Als ze al een Indeed-account hebben, worden ze toegevoegd zodra ze de volgende keer inloggen.
Rechten
Overgeërfde rechten
- Als een gebruiker in één groep rechten krijgt, krijgt deze gebruiker dezelfde rechten ook in alle groepen daarbinnen.
- Rechten gelden niet voor andere groepen op hetzelfde niveau.
Aanvullende rechten
- Gebruikers nemen altijd de standaard rechten over van hun groep.
- Je kunt ze ook extra rechten geven voor bepaalde groepen.
Werkgeversaccounts toevoegen aan een groep
Een werkgeversaccount heeft een facturatiemethode, een primaire eigenaar en een onbeperkt aantal secundaire gebruikers. Dit is anders dan bij een gebruikersaccount.
Zo voeg je een werkgeversaccount toe:
- Ga naar de pagina Groepen of de pagina van account wisselen.
- Kies de groep waaraan je de account wilt toevoegen.
- Klik op Groepen toevoegen.
- Voer de groepsnaam en het e-mailadres van de groep in.
- Klik op Groepen opslaan.
- Als je een bestaande groep toevoegt, hoef je de groepsnaam niet in te voeren. De eigenaar van de groep dient vervolgens een uitnodiging voor de groepsaccount te accepteren, die per e-mail wordt verzonden.
- Als je een nieuwe groep toevoegt, moet de groepseigenaar een accountwachtwoord aanmaken en het e-mailadres verifiëren. Je ontvangt een e-mail voor elk onderdeel (bijvoorbeeld één voor het aanmaken van een wachtwoord en één voor e-mailverificatie).
Volgende stappen
- De eigenaar van de groep ontvangt een e-mail.
- Bestaande groepen klikken op de link om te bevestigen.
- Nieuwe groepen klikken op Account aanmaken, stellen een wachtwoord in en bevestigen hun e-mailadres.
- Bij het aanmaken van een nieuwe account moet bovenaan de pagina Maak je werkgeversaccount aan staan, en niet Maak een account aan. Zie je Maak een account aan, klik dan op Wacht, ik ben werkgever en voer het wachtwoord in.
Uitnodigingslinks openen
Beheerders kunnen speciale uitnodigingslinks inschakelen zodat mensen kunnen:
- Lid worden van een groep, of
- Een subgroep aanmaken binnen de groep.
Beheerders kunnen verzoeken goedkeuren of weigeren op de tabbladen Gebruikers of Groepen.
Als je als gebruiker op een uitnodigingslink klikt:
- Log in of maak een account aan
- Voer je telefoonnummer in
- Kies Lid worden van een groep of Een nieuwe groep aanmaken
- Verstuur de aanvraag
- Wacht op goedkeuring van de beheerder
Groepen beheren
Individueel
- Ga naar de pagina Groepen.
- Klik op de drie puntjes naast de groep.
- Selecteer een van de beschikbare opties:
- Naam wijzigen
- Verplaatsen
- Je moet een nieuwe overkoepelende groep selecteren
- Je kunt alleen een groep selecteren waartoe je ook toegang hebt
- Archiveren
- Hiermee blijft de groep in de hiërarchie, maar is deze niet zichtbaar.
- Schakel Gearchiveerde groepen weergeven in om ze te bekijken.
- Je kunt ook groepen uit die map terugzetten.
- Verwijderen
- Verwijdert de groep volledig uit de organisatie.
- Je kunt verwijderde groepen later opnieuw toevoegen.
- Bevestig de actie.
In bulk
Je kunt meerdere groepen tegelijk selecteren:
- Vink de vakjes naast elke groep aan.
- Kies bovenaan voor Verplaatsen, Archiveren of Verwijderen.