Het aanwervingsproces is vaak langzaam, moeizaam en duur. Gemiddeld zijn er 94 kandidaten nodig om één nieuwe medewerker aan te werven voor een groot bedrijf en zelfs dan duurt het mogelijk 90 dagen of meer om gekwalificeerde medewerkers aan te werven. Daar komt nog bij dat rekruteerders gemiddeld 24 verschillende tools gebruiken om een nieuwe medewerker aan te werven. En meerdere vacatures invullen wordt nog lastiger. 

Tegelijkertijd heeft de coronacrisis nog maar eens aangetoond hoe ingewikkeld, langzaam en inefficiënt zo'n traject kan zijn. Wanneer het eind van de pandemie in zicht komt en werkgevers hun personeelsbestand weer gaan uitbreiden, zal het aanwervingsproces opnieuw moeten worden uitgevonden, zodat werkgevers sneller in contact kunnen komen met werkzoekenden en effectief op grote schaal kunnen aanwerven.

Daarom willen we je graag kennis laten maken met Indeed Hiring Events, een complete rekruteringsoplossing waarmee rekruteerders en hiring managers het hele aanwervingsproces, van vacature tot sollicitatiegesprek, rechtstreeks op Indeed kunnen beheren zonder dat je daarvoor speciale software hoeft te downloaden. Zo kom je als werkgever sneller in de gespreksfase, waardoor je aanwervingsproces eenvoudiger, sneller en menselijker wordt. 

Wat is Indeed Hiring Events?

Indeed Hiring Events is een geïntegreerde oplossing voor aanwerving waarmee je de tijdrovende stappen van het aanwervingsproces, zoals de screening, het plannen en de communicatie met kandidaten kunt automatiseren op basis van je vacaturecriteria en aanwervingsbehoeften. Hierdoor komen aanwervingsteams sneller toe aan sollicitatiegesprekken en worden vacatures veel sneller ingevuld.

Bekijk video transcript

Wanneer de repetitieve taken van het aanwervingsproces worden geautomatiseerd, kunnen aanwervingsteams efficiënter en sneller werken: rekruteerders kunnen tot wel 9 uur per vacature besparen.

Doordat Indeed Hiring Events het netwerk van Indeed combineert met dat van zusteronderneming Glassdoor, kunnen werkgevers op Indeed Hiring Events meer mensen in België bereiken dan via alle andere jobsites bij elkaar. Bovendien kunnen rekruteerders dankzij de automatiseringstechnologie van Indeed Hiring Events hun tijd besteden aan andere belangrijke activiteiten, zoals contact met kandidaten.

Wij automatiseren je tijdrovende taken, zodat je sneller kunt aanwerven

Hoe werkt Indeed Hiring Events nu precies?

Eerst bepaal je voor welke functies je Indeed Hiring Events wilt inzetten. Als deze vacatures al op Indeed staan, dan voeg je ze gewoon aan Indeed Hiring Events toe. Zo niet, dan maak je simpelweg een nieuwe vacature aan. Wij helpen je om kandidaten op zowel Indeed als Glassdoor te bereiken. Je kunt ook kandidaten uit je ATS toevoegen.

Vervolgens selecteer je datums, tijden en tijdvakken voor je sollicitatiegesprekken. Hierbij kun je ook om een maximaal aantal deelnemers instellen. Als je aangeeft welke teamleden de sollicitatiegesprekken gaan afnemen, dan zorgen wij ervoor dat deze teamleden op de hoogte worden gehouden in de aanloop naar de gesprekken.

Daarna kun je eventueel simpele of geavanceerde screeningsvragen toevoegen, of samen met ons een gepersonaliseerd assessment opstellen. Op basis van je objectieve screeningscriteria zorgen wij ervoor dat alle kandidaten die succesvol je screening doorlopen, worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de werkzoekenden die niet weken op een reactie hoeven te wachten. 

Kandidaten die door de screening heen komen, kunnen een tijdvak voor hun sollicitatiegesprek reserveren. Hierna ontvangen ze automatisch een agenda-uitnodiging voor het tijdstip dat ze hebben gekozen. 

In de aanloop naar het gesprek stuurt Indeed automatisch agenda-uitnodigingen, gespreksherinneringen en voorbereidend materiaal naar kandidaten, zodat de kans groter is dat ze aanwezig zijn bij het gesprek.

Alle sollicitatiegesprekken vinden plaats op ons eigen platform voor videogesprekken

Tijdens het gesprek kunnen je aanwervingsteams doen waar ze goed in zijn. Omdat we de aanwervingstaken in aanloop naar het sollicitatiegesprek hebben geautomatiseerd, hebben rekruteerders en hiring managers de tijd en energie om zich op het gesprek te richten en om kandidaten beter te leren kennen.

Alle sollicitatiegesprekken vinden plaats op ons unieke platform voor videogesprekken. Indeed Sollicitatiegesprek is meer dan alleen een tool voor videovergaderen, want het heeft functies die specifiek ontworpen zijn voor sollicitatiegesprekken. Zo is er een virtuele lobby voor kandidaten, waar rekruteerders aankondigingen kunnen doen en waar kandidaten met een welkomstbericht worden begroet. Daarnaast hebben rekruteerders de optie om tijdens het gesprek het cv van een kandidaat te downloaden en om meerdere gesprekken tegelijk te voeren.

Onze alles-in-een-oplossing geeft een beter beeld van je resultaten

Het proces was eenvoudig, snel, flexibel en eerlijk. We hebben meer dan 50% van de kandidaten aangenomen met wie we gesprekken hebben gevoerd!"

Anthony Ormsbee-Hale
Vice President, People Operations
Civitas Senior Living

Doordat Indeed Hiring Events een alles-in-een-aanwervingsoplossing is voor het aantrekken van talent, het screenen van kandidaten, het plannen van sollicitatiegesprekken, het communiceren met kandidaten en het voeren van sollicitatiegesprekken, kunnen we eenvoudig meetbare resultaten produceren, waarmee je vervolgens je rekruteringsfunnel kunt beoordelen en je aanwervingsprestaties kunt verbeteren.

Na afloop van je sollicitatiegesprekken sturen we je een uitgebreid overzicht met statistieken zoals het aantal bevestigingen per bron, het aantal ingecheckte kandidaten, het aantal ondervraagde kandidaten en overige kandidaatgegevens, zodat je een beter beeld krijgt van je aanwervingsresultaten.

Met Indeed Hiring Events kunnen werkgevers snel en grootschalig aanwerven

De complete, simpele oplossing Indeed Hiring Events vervangt de vele tools die een gemiddelde rekruteerder gebruikt. Aangezien Indeed en Glassdoor bij elkaar meer dan 3,4 miljoen werkzoekenden in België bereiken, levert Indeed Hiring Events je genoeg sollicitatiegesprekken op om snel een nieuwe medewerker aan te werven.

Omdat we sinds de coronacrisis heel anders tegen rekrutering aankijken, hebben we een betere oplossing bedacht voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Met deze nieuwe oplossing van de nummer 1-vacaturesite ter wereld kun je snel en grootschalig aanwerven, wat niet alleen positief is voor jou maar ook voor werkzoekenden. Uiteindelijk is het ons doel dat men met één druk op een knop een job kan vinden. Indeed Hiring Events brengt ons een stapje dichter bij het bereiken van dat doel. 

Wil je Indeed Hiring Events proberen? Neem voor meer informatie contact op met je Indeed-vertegenwoordiger of stuur ons een bericht. 


1. Gegevens van Indeed, gemiddelde tijdsbesparing (VS).
2. SimilarWeb, gemiddeld totaal aantal bezoeken per maand, Q3 2020.
3. SimilarWeb, gemiddeld totaal aantal bezoeken per maand, Q3 2020.
4. Comscore, totaal aantal bezoeken, maart 2020.