Een functieomschrijving opstellen

Het opstellen van een aantrekkelijke vacaturetekst is essentieel om u te helpen de meest gekwalificeerde kandidaten voor uw vacature aan te trekken. Met meer dan 20 miljoen vacatures op Indeed, kan een goede functieomschrijving uw vacature laten opvallen tussen de rest. Gebruik uw vacaturetekst om uw bedrijf en vacature te promoten bij uw toekomstige medewerker.

De sleutel tot het opstellen van effectieve functiebeschrijvingen is om de juiste balans te vinden tussen voldoende details, zodat kandidaten de rol en uw bedrijf begrijpen, en het beknopt houden van uw beschrijving. We hebben geconstateerd dat op functiebeschrijvingen van 700 tot 2000 tekens, tot 30% meer wordt gesolliciteerd.*

Gebruik onderstaande tips en voorbeelden van functieomschrijvingen om een aantrekkelijke vacature op te stellen.

Vacature plaatsen

Voorbeelden van functieomschrijvingen

Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een vacaturetekst voor een specifieke functie? Gebruik deze voorbeelden van functieomschrijvingen om uw volgende succesvolle vacature te schrijven. Of als u wilt starten met aanwerven, plaats uw vacature op Indeed.

No search results found

  Vacaturetitel

  Maak uw vacaturetitels specifiek. Gerichte vacaturetitels zijn effectiever dan algemene titels, dus wees precies door sleutelzinnen toe te voegen die de functie nauwkeurig beschrijven.

  Vermijd intern jargon dat werkzoekenden in de war kan brengen. Gebruik standaard ervaringsniveaus zoals ‘Senior’ in plaats van ‘VI’ of andere termen waar mensen minder vaak naar zullen zoeken.

  Houd de titel beknopt. Onze gegevens tonen aan dat vacaturetitels van 80 tekens of minder, meer clicks ontvangen.

  Samenvatting van de functie

  Start met een sterke samenvatting die de aandacht trekt. Uw samenvatting moet een overzicht van uw bedrijf en verwachtingen voor de functie geven.

  Houd uw lezer vast met details over wat uw bedrijf uniek maakt. Uw vacaturetekst vormt de introductie tot uw bedrijf en uw employer brand. Voeg details toe over uw bedrijfscultuur om te laten zien wat uw bedrijf aantrekkelijk maakt voor een kandidaat.

  Vermeld een exacte joblocatie. Geef een exacte joblocatie op om uw vacature te optimaliseren, zodat deze hoger verschijnt in de zoekresultaten.

  Verantwoordelijkheden en taken

  Geef een overzicht van de kerntaken van de functie. Zorg ervoor dat uw lijst met taken gedetailleerd maar beknopt is. Benadruk ook de taken die uniek kunnen zijn voor uw organisatie. Als u bijvoorbeeld een kandidaat zoekt voor de functie ‘eventmanager’ en de functie socialmedia-expertise vereist om evenementen te promoten, vermeld dit dan in de vacature om ervoor te zorgen dat kandidaten de vereisten begrijpen en kunnen bepalen of ze gekwalificeerd zijn.

  Beschrijf de dagelijkse werkzaamheden van de functie. Dit helpt kandidaten inzicht te krijgen in de werkomgeving en hoe een typische werkdag eruit ziet. Met deze informatie kan de kandidaat beter bepalen of de functie en het bedrijf een goede match zijn, zodat u de beste kandidaten voor uw vacature kunt aantrekken.

  Geef aan hoe de functie binnen de organisatie past. Benoem aan wie de persoon rapporteert en hoe hij binnen uw organisatie zal functioneren, zodat kandidaten het grotere plaatje kunnen zien en begrijpen hoe de functie van invloed is op het bedrijf.

  Kwalificaties en vaardigheden

  Voeg een lijst met hard en soft skills toe. Natuurlijk moet u de taakomschrijving, opleiding, werkervaring, certificeringen en technische vaardigheden die nodig zijn voor de functie specificeren. U kunt ook soft skills toevoegen, zoals communicatie en probleemoplossing, en persoonlijkheidskenmerken die u voor ogen hebt voor een succesvolle kandidaat.

  Houd uw lijst beknopt. Hoewel u misschien geneigd bent om elke vereiste op te sommen waaraan uw ideale kandidaat moet voldoen, kan het opnemen van te veel kwalificaties en vaardigheden potentiële kandidaten ontmoedigen.

  Vacature plaatsen

  Klaar om te beginnen?

  Vacature plaatsen