Veelgestelde vragen

Vacature plaatsen

Inhoudsopgave

Gesponsorde Vacatures

In welke opzichten is Indeed anders dan andere sites waar ik vacatures kan plaatsen?

Met onze vacaturezoekmachine krijgen werkzoekenden toegang tot miljoenen vacatures op het internet en kunnen werkgevers geschikt talent aantrekken voor elk type functie. Op de meeste sites wordt een vast bedrag per vacature in rekening gebracht, ongeacht het resultaat. Met ons prijsmodel betaal je alleen wanneer je resultaten boekt. En je bent volledig flexibel: er zijn geen contracten of verbintenissen op lange termijn.

Wat zijn Gesponsorde Vacatures?

Gesponsorde Vacatures zijn de eerste vacatures die mensen zien in de zoekresultaten van Indeed. Wanneer iemand naar een vacature zoekt op Indeed, worden Gesponsorde Vacatures uitgelicht in de zoekresultaten. Ze zijn hierdoor beter zichtbaar dan gratis vermeldingen.

Hoe kan ik mijn vacatures sponsoren?

Je kunt zelf een vacature direct op Indeed plaatsen om deze te sponsoren. Na het invullen van de functieomschrijving voer je in hoeveel je wilt besteden om de vacature hoger in de zoekresultaten weer te geven zodat meer relevante kandidaten deze zien. Je kunt op elk gewenst moment je budget aanpassen of stoppen met de promotie van je vacature.

Je kunt ook vacatures sponsoren vanaf je carrièresite of vanuit je applicant tracking system. We helpen je te bepalen welke vacatures je het beste kunt sponsoren en welk budget het meest geschikt is voor jou. Neem contact met ons op om aan de slag te gaan.

Hoeveel vacatures kan ik het beste sponsoren?

We helpen je te bepalen welke vacatures je het beste kunt sponsoren. Dit doen we op basis van locatie, vacaturetitel of sector.

Bereik ik met de vacatures die ik sponsor ook mensen op andere sites?

Ja, het uitgeversnetwerk van Indeed omvat duizenden partnersites, waaronder vacaturebanken, sites met bedrijfsinformatie, sites met carrière-expertise, websites van uitgevers, blogs en zoekmachines.

Waar worden bezoekers naartoe geleid als ze op een van mijn vacatures klikken?

Nadat iemand op je vacature op Indeed klikt, wordt hij of zij direct doorgestuurd naar de functieomschrijving op je carrièresite. Zo kunnen werkzoekenden direct via je carrièresite of applicant tracking system solliciteren. Als je geen carrièresite heeft, kun je vacatures direct op Indeed plaatsen en sollicitaties per e-mail ontvangen. Beheer alle kandidaten vanuit je Indeed-dashboard. Hier kun je sollicitaties bekijken, sollicitatiegesprekken plannen en aanbevolen kandidaten doorzoeken.

Hoe kan ik de resultaten van mijn advertentiecampagnes op Indeed meten?

Indeed maakt het klanten gemakkelijk om elk aspect van hun wervingscampagne te meten. Ons klantenserviceteam kan je helpen om campagneresultaten bij te houden in de omgeving die het beste aan je behoeften voldoet.

Welke applicant tracking systems werken met Indeed?

Veel klanten maken gebruik van applicant tracking systems (ATS) voor het beheren van hun online rekrutering. Ga naar de pagina ATS-integraties voor een volledige lijst van applicant tracking systems die met Indeed zijn geïntegreerd. Als je geen ATS hebt, kun je zonder bijkomende kosten gebruikmaken van technologie van Indeed, waarmee je sollicitaties kunt bijhouden wanneer je op jouw site adverteert. Deze technologie is beschikbaar voor alle klanten die vacatures direct op Indeed plaatsen.

Hoe weet ik waar mijn Gesponsorde Vacatures worden weergegeven?

Als mensen naar vacatures zoeken op Indeed, geven ze zoekwoorden op die relevant zijn voor hun interesses en achtergrond. Je vacatures worden in de zoekresultaten weergegeven als de titel, beschrijving, locatie en andere informatie ervan overeenkomen met de ingevoerde zoekwoorden. De meest passende werkzoekenden zien je vacatures.

Indeed CV

Wat kost het gebruik van Indeed CV?

Indeed CV heeft eenvoudige, flexibele maandelijkse abonnementen waaruit je kunt kiezen. Ons Standaard abonnement omvat 30 contacten per maand voor € 100 en ons Professioneel abonnement omvat 100 contacten per maand voor € 200. Je kunt 20% besparen wanneer je een jaarabonnement kiest.*

* De prijzen en ons aanbod kunnen worden gewijzigd.

Hoe kan ik gerichter naar cv’s zoeken?

Je kunt geavanceerde zoekopdrachten maken om je te richten op een combinatie van opleiding, titel, locatie, bedrijf, vaardigheden en ervaring. Je kunt je zoekopdracht beperken door de resultaten te filteren op basis van deze criteria. En vervolgens kun je sorteren op relevantie of datum.

Wat zijn cv-alerts?

Met cv-alerts kun je zelf je zoektocht naar cv’s op Indeed opslaan en een e-mail ontvangen wanneer nieuwe resultaten aan je zoekcriteria voldoen. Om cv-alerts in te stellen, voer je een zoekopdracht uit en klik je op ‘Ontvang nieuwe cv’s van deze zoekopdracht per e-mail’. Je kunt onbeperkt en zonder bijkomende kosten cv-alerts instellen.

Kan ik cv’s opslaan om later te bekijken, of cv’s delen met collega’s?

Ja. Je kunt zonder bijkomende kosten cv’s delen, opslaan en downloaden vanaf elke cv-pagina. Opgeslagen cv’s zijn duidelijk aangemerkt in zoekresultaten en je kunt deze op je persoonlijke pagina ‘Opgeslagen cv’s’ bekijken.

Hoe kan ik contactgegevens bekijken van werkzoekenden die hun cv hebben geplaatst?

Je kunt de contactgegevens van kandidaten bekijken nadat ze op je eerste bericht hebben gereageerd. Wij geven de contactgegevens van werkzoekenden pas vrij wanneer zij zelf contact willen leggen met werkgevers. Zo bieden we werkzoekenden de beste ervaring.

Mobiel rekruteren

Wordt de mobiele Indeed-app op grote schaal gebruikt?

Indeed is de nummer 1 mobiele vacature-app op iPhone of Android in meer dan 25+ landen.* Indeed’s mobile app werd al meer dan 200 miljoen keer gedownload.**

Bron: *Business Category, SimilarWeb, March 2021

**iTunes and Google Play, March 2021

Worden mijn vacatures weergegeven in mobiele zoekresultaten?

Alle organische of gratis vacatures op Indeed worden opgenomen in de mobiele zoekresultaten, zodat je ook werkzoekenden op mobiele apparaten bereikt. Met Direct Solliciteren kunnen werkzoekenden direct via een tablet of mobiele telefoon solliciteren met hun cv op Indeed.

Wat is Direct Solliciteren?

Direct Solliciteren biedt een naadloze sollicitatie-ervaring zodat kandidaten gemakkelijk vanaf een mobiel apparaat op vacatures kunnen solliciteren. Werkzoekenden kunnen direct vanaf hun computer of mobiele apparaat solliciteren met hun cv op Indeed. Het cv wordt naar je ATS verstuurd, of per e-mail naar jou als je jouw vacature direct op Indeed hebt geplaatst.

Hoe integreer ik Direct Solliciteren met mijn applicant tracking system (ATS)?

Ga naar de pagina ATS-integratie om te zien of je applicant tracking system Direct Solliciteren ondersteunt. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je Direct Solliciteren met je applicant tracking system kunt integreren.

Werkgever Uitgelicht

Wat is Werkgever Uitgelicht?

Met Werkgever Uitgelicht heb je de mogelijkheid om je werkgeversmerk en vacatures op de meest prominente plaatsen weer te geven. Met een advertentieblok van Werkgever Uitgelicht worden je bedrijfslogo, Gesponsorde Vacatures en bedrijfsinformatie naast relevante zoekresultaten weergegeven. Dankzij deze plaatsing zijn je vacatures het best zichtbaar, zodat je meer kandidaten aantrekt.

Wat is bij de status Werkgever Uitgelicht inbegrepen?

Indeed biedt twee opties voor Werkgever Uitgelicht. Bij de eerste optie is het advertentieblok van Werkgever Uitgelicht bij je vacatures inbegrepen, alsook je logo en bedrijfsinformatie. Daarnaast kan je gratis contact opnemen met kandidaten via Indeed CV. Bij de tweede optie is alleen het advertentieblok inbegrepen. Hiermee word je opgemerkt door de beste kandidaten terwijl je jouw investering klein houdt.

Waarom zou ik gebruikmaken van Werkgever Uitgelicht?

De status Werkgever Uitgelicht is de beste manier om je werkgeversmerk beter zichtbaar te maken op Indeed en ervoor te zorgen dat je vacatures het vaakst worden gezien. Er wordt slechts één advertentieblok van Werkgever Uitgelicht weergegeven op elke pagina, zodat je jouw merkbekendheid kunt vergroten bij de meest relevante werkzoekenden.

Hoeveel kost het?

De status Werkgever Uitgelicht is gratis beschikbaar voor werkgevers die voldoen aan de budgetdrempels op basis van het aantal Gesponsorde Vacatures op Indeed. Neem contact met ons op voor meer informatie over het budget dat vereist is om als bedrijf gebruik te maken van Werkgever Uitgelicht.

Hoe kan ik gebruikmaken van Werkgever Uitgelicht?

Neem contact met ons op voor meer informatie over het gebruiken van Werkgever Uitgelicht op Indeed.

Bedrijfspagina’s

Wat zijn bedrijfspagina’s?

Bedrijfspagina’s op Indeed bevatten meer dan 600+ miljoen beoordelingen en reviews. Op Bedrijfspagina’s zien kandidaten wat je bedrijf tot een prettige werkplek maakt en lezen ze wat huidige en voormalige werknemers over je bedrijf zeggen. Net zoals online reviews nagenoeg elke aankoopbeslissing van consumenten beïnvloeden, beïnvloeden werkgeversreviews de manier waarop werkzoekenden je bedrijf zien. Kandidaten die je bedrijfspagina volgen, ontvangen ook updates over nieuwe content en vacatures zodra deze beschikbaar zijn. Op deze manier verhoog je de betrokkenheid van talenten met je merk. Claim je bedrijfspagina vandaag nog om je verhaal te vertellen en werknemers aan te moedigen foto’s en reviews toe te voegen.

Waarom moet ik mijn bedrijfspagina claimen?

Je kunt het profiel van je werkgeversmerk verbeteren door informatie te delen over je missie, waarden en werkomgeving. Nadat je jouw pagina hebt geclaimd, kun je werknemers vragen reviews te schrijven en foto’s te uploaden om potentiële werknemers aan te trekken. De feedbackscores van reviews worden bij organische en gesponsorde vacatures weergegeven in de zoekresultaten, waardoor werkzoekenden worden aangemoedigd meer informatie te zoeken over de mogelijkheden en de werksfeer bij je bedrijf.

Hoe claim ik mijn bedrijfspagina?

Alle bedrijven met vacatures op Indeed hebben een bedrijfspagina. Klik op de link ‘Bedrijfseigenaar?’ om je bedrijfspagina op Indeed te claimen en ermee aan de slag te gaan. Geclaimde pagina’s worden gemarkeerd als ‘Profiel geclaimd’. Nadat je jouw bedrijfspagina heeft geclaimd, kan je jouw profiel aanvullen met een logo, een beschrijving van je bedrijf, je locatie, de sector waarin je actief bent en links naar je website en sociale profielen.

Wie kan mijn bedrijfspagina bewerken?

Nadat je jouw bedrijfspagina hebt geclaimd, kun je jouw profiel aanvullen met een logo, een beschrijving van je bedrijf, je locatie, de sector waarin je actief bent en links naar je website en sociale profielen. Neem contact met ons op als je een bedrijfspagina wilt claimen die al is geclaimd.

Kan ik content in het gedeelte met reviews bewerken?

Reviews zijn open forums en kunnen niet door de werkgever worden bewerkt of beïnvloed. We verwijderen een review alleen als de schrijver van de review hierom vraagt of als de review onze richtlijnen voor content schendt. We raden bedrijven aan het contact met reviewers aan te gaan door direct op de review te reageren. Je kunt ook huidige en voormalige werknemers vragen om reviews te plaatsen. Dit is een effectieve manier om een positief werkgeversmerk op te bouwen op Indeed.

Welke vacatures worden op mijn bedrijfspagina weergegeven?

Op je bedrijfspagina worden al je actieve vacatures op Indeed weergegeven die voldoen aan onze kwaliteitsrichtlijnen.

Vacature plaatsen

Klaar om te beginnen?

Vacature plaatsen