Virtuele bezoekers van Indeed FutureWorks 2022 kregen exclusieve interviews met enkele van de grootste beroemdheden en bedrijfsleiders, waaronder acteur Jason Sudeikis, Issa Rae, bedenker van de HBO-serie Insecure, en Nico Rosberg, Formule 1-kampioen, Extreme E-racer en ondernemer.
Enkele hoogtepunten uit deze 3 niet te missen interviews:
Niet alleen motivatie, maar ook een managementstijl: over teamwork met Ted Lasso-ster Jason Sudeikis

De bekroonde acteur, producent, schrijver en komiek Jason Sudeikis sprak met Jessica Jensen, Chief Marketing Officer van Indeed, over loopbaanontwikkeling, teamwork en de kracht van een compliment.
Over wat hem op professioneel gebied motiveert: Sudeikis is gedreven om zijn getalenteerde collega's bij te houden en dat is zijn sleutel tot succes. Ook stelt hij doelen waarmee hij onderweg al kleine overwinningen kan boeken, wat hem motiveert om door te blijven gaan. Of, zoals hij het zelf zegt: "Hoe harder je werkt, des te gelukkiger je wordt."
Toen hij nog volop bezig was om zijn talent als komiek te ontwikkelen, volgde hij in Kansas City lessen in improvisatie. Zijn doel was om op te treden in een lokale comedyclub. Eens hij deze overwinning binnenhaalde, werd hij lid van de improvisatiegroep The Second City in Chicago. Dit was de aanzet om zijn rol als schrijver en castlid bij Saturday Night Live (SNL) van NBC verder op te nemen, een enorme stap in zijn carrière. Daarna speelde hij hoofdrollen in films. Onlangs kreeg hij veel lof voor de Apple TV+-serie Ted Lasso, waarin hij niet alleen de hoofdrol speelde, maar die hij ook schreef en produceerde.
Door opeenvolgend haalbare doelen te stellen, creëerde hij een domino-effect van kansen. Zo zette hij zijn passie om in een carrière.
"Het is een beetje ontdekken waar je goed in bent, waar nog behoefte aan is en waar jouw vaardigheden zo'n gat in de markt kunnen opvullen", aldus Sudeikis, "en daarna moet je gewoon goed letten op degenen die je net voor zijn gegaan in dit traject."
Over management en teamwork: Sudeikis ontwikkelde zijn leiderschapsvaardigheden toen hij zich met improvisatie bezighield. Hierbij werd hij gedwongen actief te luisteren en contact te leggen met anderen. Maar pas in een stressvolle omgeving vol deadlines van Saturday Night Live ontdekte hij hoe belangrijk het is om teamleden te empoweren en te ondersteunen, waardoor ze ook onder druk kunnen presteren.
"SNL is zaterdagavond om half 12. We kenden allemaal deze strakke deadline en dat geeft zowel plezier als druk en zenuwen", zegt Sudeikis. Hij heeft het dan over de enorme inspanningen van teams uit verschillende afdelingen om elke week een succesvolle liveshow neer te zetten. "Maar het kreeg pas echt vorm als je afdelingshoofden hun gang liet gaan. Je geeft hen die mogelijkheden en maakt duidelijk wat je wilt, zodat ze kunnen bijdragen."
Vooroordelen doorbreken en jouw stem laten horen met Marvel-filmster Simu Liu

Acteur, schrijver en Marvel-filmster Simu Liu praatte met Danny Stacy, senior manager of Talent Intelligence bij Indeed, over kansen, gelijkheid en samenhorigheid.
Over diversiteit op de werkplek: Toen Liu de hoofdrol speelde in de succesvolle Canadese tv-serie Kim's Convenience, had deze wel een diverse cast, maar achter de schermen was het een ander verhaal. De democratische inbreng "ging niet zover als men van een serie als Kim's Convenience zou verwachten", aldus Liu. "We werden niet gevraagd om onze mening over het verhaal of de personages. We hadden geen echte inspraak."
Hij legt uit dat dit soort dingen overal op de werkplek gebeuren. "Mensen denken dat ze een bepaald quotum voor diversiteit en inclusie moeten behalen en dat is het dan. De taak is volbracht en verder hoeven we niets voor deze mensen of het bredere doel te doen. Terwijl ik denk dat men moet blijven zorgen voor een veilige omgeving voor de medewerkers, vooral voor degenen die tot een minderheid behoren. Alleen zo voelen ze zich veilig en gehoord."
Als een werkplek echt diversiteit en inclusie uitdraagt, vervolgt Liu, creëert dit een omgeving waar medewerkers veilig iets kunnen aankaarten bij leidinggevenden en openhartig hun mening en zorgen kunnen delen.
"Belangrijker nog dan de handeling zelf is de achterliggende intentie", aldus Liu, en dat "onze leidinggevenden oprecht bereid zijn om te leren en deel te nemen aan een gesprek, terwijl ze zich ervan bewust zijn dat ze misschien niet alle antwoorden hebben."
Over het belang van hard werken: De belangrijkste momenten in de carrière van Simu Liu kwamen niet gewoon door geluk: ze kwamen tot stand dankzij de combinatie van kansen en voorbereiding.
"Het is waar dat je niet altijd kunt voorspellen wanneer er een grote kans komt", zegt Liu. "Dat heb je zeker niet altijd in de hand. Maar dat betekent niet dat je niet elke dag hard kunt werken om zulke kansen voor jezelf te creëren."
Een geweldige werkplek voor iedereen: waarom geluk op het werk beter is voor medewerkers, het bedrijf en de wereld. Een gesprek met directeur Michael C. Bush

Michael C. Bush, directeur van Great Place to Work, had het over gelijkheid, inclusie en geluk op de werkplek met Kyle M.K., Talent Strategy Advisor van Indeed.
Over veranderende verwachtingen van een werkplek en rekrutering: Tijdens de pandemie was er een verschuiving naar thuiswerken. Hierdoor moesten zowel medewerkers als werkgevers nadenken over wat 'een goede werkplek' inhoudt en hoe je op afstand rekruteert. Niet alleen zagen medewerkers hun werkgevers in een ander licht, aldus Bush, maar veel werkgevers kregen ook meer vertrouwen in hun medewerkers die thuis aan het werk zijn.
"Dit nieuwe perspectief gaat volgens mij leiden tot een heel andere omgang met mensen op het werk en meer bereidheid onder werkgevers om zich voor medewerkers in te zetten. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop we mensen aannemen", aldus Bush. Tegenwoordig willen veel medewerkers een werkgever die past bij hun doelen, hun waarden uitdraagt en welzijn op het werk stimuleert.
"Mensen willen meer", zegt Bush. "Ze proberen ... de juiste plek te vinden. En werkgevers moeten via hun berichtgeving duidelijk maken wat voor soort plek dit is en waarom ze geloven dat diversiteit, gelijkheid, inclusie en samenhorigheid het verschil maken."
Over de toekomst van de werkwereld: Bush denkt dat de toekomst van de werkwereld om inclusie draait. Organisaties die hun talentpool beperken, zullen achterblijven op de concurrentie.
"Met het oog op de lange termijn denk ik dat organisaties de beste mensen ter wereld nodig hebben. En als men deze [alleen] uit bepaalde demografische groepen haalt, lukt dat niet", zegt hij. Hij merkt op dat de werkgevers die met ondergewaardeerd talent samenwerken ook een concurrentievoordeel hebben. "Dit is een grote kans ... Werkgevers die dit doen, en het goed en consequent doen, zullen als winnaar uit de strijd komen."